Tuesday, October 23, 2018

Hова Књига! 2018 "Симболи и ознаке са Равне горе" је богато илустрована хроника која на документован и сликовит начин описује историју покрета са Равне горе!



"Књига Симболи и ознаке са Равне горе је богато илустрована хроника која на документован и сликовит начин описује историју покрета са Равне горе. У краћим цртама описана је војна и политичка делатност покрета како у Отаџбини, тако у егзилу и заробљеништву; његови циљеви,четничка борба и корени, илегалне и диверзантске активности Михаиловићевих снага, борбе у грађанском рату. У позадини крупних историјских догађаја, под лупом Миладиновића нашло се проучавање милитарије.
Уз кратке описе, ратне фотографије, историјска документа и фотографије сачуваних предмета описане су и објашњене кокарде, амблеми, ознаке, круне, грбови, ратни одливци, нашивци, заставе, печати, делове униформе и још пуно тога што су носили и користили херојски борци са Равне горе за време и наког Другог светског рата.
На преко 200 страна уз фотографије неколико десетина оригиналних предмета у боји, књига Симболи и ознаке са Равне горе враћа читаоца у време славне српске прошлости."

"Цена књиге је 1300 динара и може се поручити у приватној поруци."

Petar Miladinovic

kukljinac@yahoo.com

0638922754



na Facebook 2018












Добротвори који су помогли штампање ове књиге: Град Крушевац Слободан Николић из Крушевца Организацијa Српских Четника „Равна Гора“ Покрет Српских Четника Равне Горе – Јужна Аустралија Удружење Бивших Српских Ратника Јужна Аустралија Данило Јовановић из Аделаиде, Аустралија Стеван Арсић из Крушевца



*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra,
please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

No comments:

Post a Comment