Wednesday, December 30, 2015

ALEKSANDAR RANKOVIĆ [Osnivač OZNE] DOBIJA SPOMENIK U SRBIJI! Evo gde će Titov kum dobiti bistu od Srba. / "Telegraf" [Novosti] Dec. 29, 2015

Telegraf.rs
Novosti
Dec. 29, 2015


Ministar unutrašnjih poslova, čelnici opštine Obrenovac i Skupštine grada Beograda voljni su da podrže postavljanje monumenta nekada najbližeg Titovog saradnika.

Foto: Arhivska fotografija

Osnivač Ozne i jedna od najjačih političkih figura posleratne Jugoslavije, Aleksandar Ranković, uskoro bi mogao da dobije spomenik u svom rodnom Draževcu kod Obrenovca.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, čelnici opštine Obrenovac i Skupštine grada Beograda voljni su da podrže postavljanje monumenta nekada najbližeg Titovog saradnika, oko čijege imena se posle smene na čuvenom Brionskom prenumu 1966. godine, pa sve do danas ispredaju intrigantne priče, sa vrednosnim “začinima” o njegovoj stvarnoj ulozi u novijoj istoriji Srbije.


OVAKO JE UBIJALA OZNA! Naježiće vas JEZIVE ispovesti o ZLOČINIMA Titove TAJNE SLUŽBE


Stefanović kaže da je Ranković zapamćen pre svega kao neko ko se snažno borio za svoju državu.
Foto: Arhivska fotografija

– Bez obzira na sve kontroverze vezane za njegov život, možemo da kažemo da je pomogao da tadašnja Jugoslavija i Srbija budu bezbednije i snažnije. Zato podržavam podizanje spomenika kojim će se odati počat njegovim zaslugama za naš narod – rekao je Stefanović.


(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1927643-aleksandar-rankovic-dobija-spomenik-u-srbiji-evo-gde-ce-titov-kum-dobiti-bistu-od-srba


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

No comments:

Post a Comment