Sunday, June 12, 2016

VIDEO / PERICA SOVILJ - PROGNANI HEROJI / Predsednik Organizacije Srpskih Cetnika "Ravna Gora"

Perica Sovilj - Elected new President of Organization of Serbian Chetniks Ravna Gora at Congress in Merrillville, IN May 2014. Photo by Aleksandra Rebic.


VIDEO:
"PROGNANI HEROJI - PERICA SOVILJ"
Posted on You Tube by: Predrag Rudovic
Published on March 17, 2016
 
"Borili su se za cast, slobodu i opstanak svoga naroda. Verovali su da u toj borbi imaju saveznike. Nazovi saveznici, Englezi, izdali su ih na milost i nemilost najvecem zlu srpskog naroda, Komunistima.

"Tako je njihva plata za krv, zrtvi stradanje u odbrani svoga naroda na kraju bila progonstvo. Vecina njih nikada se nije vratila u otadzbinu. Mnogi vise nikada nisu videli svoje porodice, oceve, majke, bracu, sestre... A neki bi se vracali u otadzbinu po prvi put posle pedesetak godina...

"Izdani i prognani, nastavljali se bore. "Pobednici" su sezdeset godina pokusavali da prekroje istinu i napisu svoju istoriju. A oni su iz inostranstva istinu govorili malobrojnima koji su zeleli da je cuju.

"Neki to ne zele ni dan danas.

"Razgovarajuci sa njima, svhvatam da prava istina o srpskoj istorjiji nije napisana ni dan danas. Niti je iko osim malobrojnih entuzijasta poceo da je zapisuje. A prezivelih je sve manje, ali i dalje govore onima koji zele da cuju.

"Ovo su njihove price..."
 
 
Autor: Predrag Rudovic predrag.rudovic@gmail.com
 
 



https://youtu.be/1C2oT8wsUAM



*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

No comments:

Post a Comment