Thursday, December 28, 2017

ДРАЖА О КОМУНИСТИЧКОМ ПЛАНУ ОТИМАЊА КОСОВА / Генерал Михаиловић је пророчански проценио штa ће комунисти припремити Српском народу.



ДРАЖА О КОМУНИСТИЧКОМ ПЛАНУ ОТИМАЊА КОСОВА

Генерал Михаиловић је пророчански проценио штa ће комунисти припремити Српском народу.

У писму четничке команде за западну Босну од 23. децембра 1943. године, упућеном команданту I и II четничког корпуса, цитиран је један радиограм Драже Михаиловића овако:
 

Од ЧИЧЕ број 268 од 3 децембра 1943 године.

"Југословенски комунисти обећали су Kосово Албанији, да би повукли у своје редове Арнауте против Срба. Ово обећање дао је ТИТО. Циљ је да се обезбеде данашње границе независне Државе Хрватске стварањем већине Хрвата и Муслимана на штету Срба, где их никад није било.

"Да се ово постигне најпре су навлачили казнене експедиције само кроз српске крајеве у којима је побијено стотине хиљада Срба, а сад треба разорити снагу српског народа у Србији, Санџаку и Црној Гори. Титу за ово нису довољни Хрвати, Муслимани и белосветски олош већ покушава обећањима српских земаља, да придобије Арнауте и Бугаре и са свих страна нападне Србију.

"Овај се план не разликује од немачких и Павелићевих планова за Српски народ, јер је то иста политика, коју воде исти непријатељи нашег народа.

"ТИТО данас обећава Арнаутима славно
српско KОСОВО, понос наше историје, а сутра ће Јужну Србију обећати Бугарима, а Бачку и Банат Мађарима, да би Србију свели на ''Београдски пашалук”. Све ово Титу је омогућио Черчил. Сваки даљи коментар је сувишан."



Извор: Др.Алекасандар Стаматовић - ИСТИНА О ЧЕТНИЦИМА


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****



No comments:

Post a Comment