Friday, August 03, 2018

Ekskluzivno! Amerikanci traže da se skine veo tajne o smrti Draže Mihailovića: Premijerki Brnabić pismo uručio kongresmen Po / "Telegraf.rs" July 30, 2018

Telegraf.rs
July 30, 2018

Ekskluzivno! Amerikanci traže da se skine veo tajne o smrti Draže Mihailovića: Premijerki Brnabić pismo uručio kongresmen Po.

- U duhu prijateljstva između SAD i Republike Srbije, najlepše vam upućujem zahtev da obelodanite materijal koji se odnosi na suđenje i ubistvo Draže Mihailovića - piše u pismu iz Vašingtona.


General Draza Mihailovich

Brnabić u Vašingtonu sa članovima američkog Kongresa: Premijerka na sastanku sa ključnim ljudima Srpskog kokusa. Foto: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Koopredsedavajući srpskog Kokusa u američkom Kongresu, kongresmen Ted Po iz Teksasa uručio je u sredu 25. jula pismo premijerki Srbije Ani Brnabić.

U pismu, u koje je Telegraf.rs ekskluzivno imao uvid, Po traži da se objave dokumenta vezana za suđenje i pogubljenje vođi JVuO i četničkog pokreta Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Pismo prenosimo u celosti:

"Draga premijerko,

"Želim da vam iskreno zahvalim na vašoj poseti Vašingtonu. U duhu prijateljstva između SAD i Republike Srbije, najlepše vam upućujem zahtev da obelodanite materijal koji se odnosi na suđenje i ubistvo Draže Mihailovića.

"General Mihailović igrao je ključnu ulogu u spasavanju stotine stranih pilota tokom Drugog svetskog rata, uključujući i američke službe. On i ljudi kojima je komandovao pokazali su izuzetnu hrabrost u odbrani naših pilota za vreme misije "Halyard", tako da verujem da bi u čast i uspomenu na njega trebalo da se učine javnim okolnosti njegove smrti.

"Amerikanci nikada neće zaboraviti hrabrost i drugarstvo Srba, posebno Draže Mihailovića pokazanog tokom Drugog svetskog rata. Nadam se da ćemo zajedničkim radom uspeti da edukujemo buduće generacije Amerikanaca i Srba o našem dugom istorijskom prijateljstvu kako bi opstalo u godinama koje dolaze."

Da podsetimo, premijerka Srbije bila je u poseti SAD povodom stogodišnjice od podizanja srpske zastave nad Belom kućom, što je obeleženo nizom manifestacija.

Portalu Telegraf.rs potvrđeno je u kabinetu premijerke da je kongresmen Po pismo uručio Ani Brnabić, te da će ono biti prosleđeno u redovnu proceduru.


http://www.telegraf.rs/vesti/politika/2979411-ekskluzivno-amerikanci-traze-da-se-skine-veo-tajne-o-smrti-draze-mihailovica-premijerki-brnabic-pismo-urucio-kongresmen-po-foto


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

No comments:

Post a Comment