Sunday, February 06, 2011

HITNO - Poziv za pružanje podrške radi što bržeg okončanja procesa rehabilitacije generala Draže Mihailovića - HITNO!

HITNO


Ovo je poziv za pružanje podrške Srpskom Liberalnom Savetu radi što bržeg okončanja procesa rehabilitacije generala Draže Mihailovića. Molim te, pošalji svim našim udruženjima i listovima (Srbija, Sloboda, Glas kanadskih Srba, Kanadski Srbobran itd.) sa molbom da pošalju na moj meil potpis podrške:

jevticmbane@gmail.com

Neka to urade na potisanom memorandumu a svi prikupljeni potipsi podrške priložićemo na konferenciji za štampu koju ćemo organizovati prvom prilikom. Bilo bi dobro da u našim novinama u Americi bude objavljen ovaj poziv, pa ako možeš zamoli njihove redakcije da se uključe u ovu akciju sa molbom da šalju svoje potise na moj meil. Naravno i tvoj potpis kao osvedočenog nacionalnog radnika biće od velike koristi. Što više prikupljenih potpisa podrški u toliko bolje. Važno je da srpska javnost stekne utisak da je rehabilitacija značajna ne samo za nas koji se u zemlji borimo za Dražinu rehabilitaciju nego da je to važno za vaskoliko srpstvo u svetu. Tako ćemo izvršiti pritisak na sud, pokrenuti i zainteresovati javno mnjenje a partizanski Subnor uveriti da nismo usamnjeni. Moramo nastaviti borbu svim sredstvima do konačnog pozitivnog rešenja za našeg komandanta.

Veliko hvala.
Bratski pozdrav,

Bane Jevtić
Belgrade




HITNO          HITNO          HITNO          

Прошло је четири године од када је Српски либерални савет, заједно са Удружењем припадника Југословенске војске у отаџбини, Удружењем политичких затвореника и жртава комунистичког режима и независним појединцима, покренуо процес рехабилитације генерала Драгољуба-Драже Михаиловића. По ко зна који пут, прошлог месеца, правничким акробацијама поступак се враћа на почетак или упућује на слепи колосек.

Можда је заиста наступио тренутак када би српско правосуђе требало да се одреди, да ли жели или не жели да спроводи законе ове земље укључујући и Закон о рехабилитацији.

Дуже од шест деценија злокобна сенка трагичних подела изазваних грађанским ратом у Србији лебди над победницима, пораженима и њиховим потомцима. И кад се најзад поверовало да ће неправда макар делом бити исправљена а они који су из „идеолошких и плитичких разлога“ били прогоњени добити сатисфакцију, ствари се враћају на почетак.

Кад представници правосудног система добију лице Понтија Пилата, устукнu под узвицима „Распни га, распни!“ и перући руке покуша да кривицу пребаци на другог наша је дужност да им кажемо: Више се не ради о кривици оних који су на монтираном процесу уз помоћ суда убили генерала Михаиловића; више се не ради о кривици оних који су тај злочин деценијама прикривали; више се не ради о СУБНОР-у који једини разлог свог постојања види у борби против своје браће – припадника Југословенске војске у отаџбини. Ради се о томе да ли је Србија демократска земља у којој се у законом прописаној процедури, пред судом може остварити било које право.

Ми долепотписани, позивамо институције правосуђа Републике Србије да предузму енергичне кораке како би се поступак рехабилитације генерала Михаиловића привео крају без одлагања. Тиме би се коначно ставила тачка, не само на поделе у српском народу већ и тачка на праксу да „условно речено политички победник“ има право да деценијама мрцвари своју немоћну жртву пљачкаући је и понижавајући.

February 2011


...sa molbom da pošalju na ovu adresu 
potpis ove podrške:



HVALA








*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment