Friday, May 21, 2010

Чотрић на Равној Гори May 9, 2010

Ravna Gora, Serbia May 9, 2010



Реп. асоц. за неговање тековина Равногорског покрета
May 13, 2010

Председник Републичке асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета, народни посланик Александар Чотрић положио је ловоров венац на споменик генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу 9. маја на Равној Гори. На ленти венца писало је: „Ваша борба, наше поштовање“!


У обраћању пред више од 20 хиљада окупљених грађана на Равној Гори Александар Чотрић је истакао:


- Помаже Бог! Окупили смо се на Равној Гори, на српском Олимпу, на којем је пре 69 година развијен барјак непокорсности и слободе да се захвалимо равногорским ветеранима што су први у Европи подигли организовани устанак против нацистичког окупатора.


Равногорци су својом борбом битно допринели победи над фашизмом, највећим злом двадесетог века. И као што су се они борили за слободу и демократију, тако се и ми данас боримо да Србија уђе у Европску унију. Они су победили пре 65 година, а ми ћемо данас победити. Да би Србија постала чланица ЕУ, потребно је, међутим, да се остваре циљеви за које се залажу Републичка асоцијација за неговање тековина Равногорског покрета и Српски покрете обнове:


Да се врати имовина одузета комунистичким декретима, да се врати имовина одузета општинама и градовима, да се Србија истински децентрализује и регионализује, да се донесе закон о отварању полицијских досијеа, да се омогући материјална надокнада рехабилитованим особама, да се почне исплата пензија Равногорцима, тако што ће се уклонити блокада која постоји пет година.


http://www.ravna-gora.org/index.php?option=com_content&task=view&id=214&Itemid=1


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

****

No comments:

Post a Comment