Wednesday, March 13, 2013

67. Godišnjica hapšenja generala Draže Mihailovića / "Novosti" March 13, 2013

Novosti
M. K.
13. mart 2013.

U Kompleksu Draževina obeležena godišnjica hapšenja generala Draže Mihailovića

Pristalice Ravnogorskog pokreta u Draževini

VIŠEGRAD - Više stotina članova Ravnogorskog pokreta iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore okupilo se u kompleksu Draževina u Dobrunskoj rijeci kod Višegrada kako bi obeležili 67. godišnjicu od hapšenja generala Draže Mihailovića i ubistva članova njegove pratnje Nikole Majstorovića, majora Dragiše Vasiljevića i poručnika Blagoja Kovača.

Nakon što je predsednik Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske Dušan Sladojević predao raport Slavku Aleksiću, jedinom živom četničkom vojvodi, služen je i parastos. Obraćajući se prisutnim ravnogorcima predsednik Centralne otadžbinske uprave Ravnogorskog pokreta Jovo Vukelić izrazio je nadu da će uskoro uslediti rehabilitacija Draže Mihailovića i ujedinjenje svih ravnogorskih pokreta.

- Ravnogorci se 14. put okupljaju na ovom za nas kultnom mestu gde je pre 67 godina uhapšen general Mihailović. Održan je i istorijski čas o značaju četničkog pokreta što nama daje nadu da će ove godine biti završen proces rehabilitacije Draže Mihailovića u Osnovnom sudu u Beogradu,kao četničkog komandanta - istakao je Sladojević.

Jedini živi četnički vojvoda Slavko Aleksić naglasio je važnost jedinstva unutar Ravnogorskog pokreta svesrpskih zemalja.


http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:424125-Godisnjica-hapsenja-generala-Draze-Mihailovica



*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****
 

No comments:

Post a Comment