Saturday, September 05, 2015

Предлог СЛС да се улице масовно именују по Дражи / "Pogledi" September 3, 2015

Pogledi
Мр Драган Крсмановић
Генерални секретар Српског либералног савета Александар Недић


Да ли ће ово ускоро бити честа слика и у Србији: Један од бројних споменика Дражи у емиграцији, у Бинбруку, Канада, који је подигла Организација српских четника “Равна Гора“. Снимио: Ненад Стефановић)
 
Заборавност је најраспрострањенија болест међу Србима. Пророчки тачно, то је тврдио и потпарол НАТО-а Џејми Шејн пре шеснањст година подстичући бомбардовање наших градиова: „Спокојно бомбардујте Србе, они ће то и онако веома брзо заборавити“.
 
Само четири месеца након рехабилитације генерала Михаиловића и судском констатацијом да се он има сматрати неосуђиван на делу видимо трећу фазу борбе против њега и његовог дела. Након што се као кула од карата струшила конструкција о његовој издаји и колаборацији, покушало се са његовим приказивањем као неспособног и недораслог а када се и то показало немогућим, активирана је трећа фаза: прећуткивање и заборављање.
 
Следеће године ћемо обележити 75 година од нацистичке агресије на Краљевину Југославију и почетку херојског отпора српског народа чија је персонификација управо генерал Михаиловић. Не дозволимо да заборав прекрије нашу антиокупаторску и антифашистичку борбу, обележимо на достојан начин херојска дела српских официра и војника који су одбили да положе оружје и наставили су борбу против Немачке и њених савезница.
 
Због тога позивамо српску јавност, новинаре и јавне раднике али и власт да подрже иницијативу Српског либералног савета и на достојан начин, дајући имена улицама и обележавајући значајна места везана за живот генерала Михаиловића и борбе његових јединица не дозволе да заборав по ко зна који пут прекрије наше историјско сећање. Сећање каквог немају наши суседи и бивша „браћа“ која су служили окупаторима некад и сад!
 
 
Мр Драган Крсмановић
Генерални секретар Српског либералног савета Александар Недић


http://www.pogledi.rs/predlog-sls-da-se-ulice-masovno-imenuju-po-drazi/


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me a ravnagora@hotmail.com

*****
 

No comments:

Post a Comment