Tuesday, February 02, 2016

Захтев / Предаја посмртних остатака ћенерала Милана Недића породици. / 2016


Министарству правде Републике Србије:
Министарству унутрашњих послова Републике Србије:
Безбедносно информативној агенцији:

ћенерал Милан Недић

Пре 70 година, 6.фебруара 1946.године лист „Политика“ је на својој трећој страни донео саопштење Министарства унутрашњих послова ФНРЈ којим је саопштено да је мој деда армијски ђенерал Милан Недић извршио самоубиство скочивши са трећег спрата зграде  ОЗН-а у улици Књегиње Љубице 21 у Београду.

Милану Недићу никада није суђено, никада му није дата прилика да образложи своје поступке и одбрани се од тешких оптужби.

У Београду свој гроб на Кошутњаку имају немачки војници настрадали у току борби за Београд 1915.године. Свој гроб на калемегданском платоу има и велики везир Дамад Али паша и многи који су бранили или освајали Београд.

Један од оних којима је ускраћено право на гроб је армијски ђенерал Милан Недић, без обзира што се за Србију борио у четири рата и овенчао се славом и ратним одликовањима.

Нека признања остану у домену државе која их даје или одузима али оно што испред породице захтевамо је да нам се коначно предају његови посмртни остаци, да га ми као породица сахранико како доликује православном Србину.

Ово није наш први захтев, али сматрамо да је дошло време да се мртви врате на гробља а не да њихови духови лутају међу нама ширећи поделе.

Молимо наведене институције да уложе потребан напор да се наш захтев уважи. Одговори попут оних „да у нашој евиденцији немамо података“ одишу духом прошлих, тоталитарних, времена.


За породицу Милана Недића
А. НЕДИЋ
2016
sls.seobe@hotmail.com



*****


If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment