Monday, July 17, 2017

Parastos Draži Mihailoviću u ponedeljak [17. jula 2017.] / "Danas" July 15, 2017



Danas
Beograd 15. jul 2017.

Parastos Draži Mihailoviću u ponedeljak [17. jula 2017.]

U ponedeljak 17. jula [2017]  sa početkom u 12 časova, u crkvi Svetog Save na Vračaru, biće tradicionalno održan parastos armijskom generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću, saopštilo je Udruženje pripadnika Jugoslovenske vojske u Otadžbini.

Parastos će „načelniku štaba Vrhovne komande Jugoslovenske vojske u Otadžbini i ministru vojske, mornarice i vazduhoplovstva Kraljevine Jugoslavije, povodom 71. godišnjice njegovog streljanja“ služiti bratstvo Hrama Svetog Save. Na prošlogodišnjem parastosu, služio je Njegovo Preosveštenstvo episkop Arsenije, po blagoslovu Njegove Svetosti patrijarha srpskog Irineja, povodom 70. godišnjice streljanja generala Mihailovića.

Očekuje se prisustvo izaslanika Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, članova Krunskog saveta i brojnih ličnosti iz javnog života.

Organizatori parastosa su Udruženje pripadnika Jugoslovenske vojske u Otadžbini i Udruženje Kraljevina Srbija – Gradski odbor Beograd, koje organizuje parastos generalu Mihailoviću već 25 godina, od svog osnivanja 1992. godine.

„Imajući u vidu da je Viši sud u Beogradu, postupajući po Zakonu o rehabilitaciji, dana 14. maja 2015. godine, doneo odluku o poništenju presude kojom je đeneral Mihailović osuđen na smrt i lišen građanskih prava, on je postao i sudski rehabilitovan i time neosuđivan“, navodi se u najavi udruženja.


http://www.danas.rs/drustvo.55.html?news_id=351216&title=Parastos+Dra%C5%BEi+Mihailovi%C4%87u+u+ponedeljak


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

No comments:

Post a Comment