Thursday, November 07, 2013

RAT JOŠ TRAJE: Skojevci ustali protiv emitovanja Ravne gore - Traže zabranu serije / "Kurir" November 6, 2013


Kurir
Autor:




Glumci serije Ravna gora
 
BEOGRAD - Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) pozvao je danas svoje članove i pristalice da se okupe ispred zgrade RTS u nedelju 10. novembra u minut do 12 i dignu glas protiv serije “Ravna Gora” čije emitovanje počinje te večeri i zaustave pokušj falsifikata istorije i rehabilitovanje narodnih neprijatelja.
 
Članovi SKOJ smatraju da je reč o pokušaju falsifikovanja istorije i kažu u tekstu poziva na protest da je “smešno očekivati da će serija ‘Ravna gora’ Radoša Bajića biti pokušaj objektivnog prikazivanja razdoblja Drugog svetskog rata kod nas”.
 
“Sam Radoš Bajić je od ranije poznat kao simpatizer Ravnogorskog pokreta i suludo je pomisliti da će se u njegovoj seriji Ravnogorski pokret prikazati objektivno. Jedino moguće objektivno prikazivanje, po zlu čuvenog, Ravnogorskog pokreta je kao pokreta krvničkih narodnih neprijatelja i slugi okupatora”, navodi SKOJ, organizacija koja je 1992. obnovljena kao omladina Nove komunističke partije Jugoslavije.
 
Oni ocenjuju da Bajićev pokušaj mirenja četnika i partizana predstavlja reviziju istorije koja za konačni cilj ima potpunu rehabilitaciju Ravnogorskog pokreta i “blaćenje slavne Narodnooslobidalačke borbe i naše revolucije, što je proces koji je u Srbiji već prilično odmakao”.
 
Na svom sajtu SKOJ poručuje: “Zaustavimo emitovanje serije ‘Ravna gora!’ Zaustavimo rehabilitovanje narodnih neprijatelja!”
 
 
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com
 
 
*****
 

No comments:

Post a Comment