Saturday, November 09, 2013

SPO za, SKOJ protiv "Ravne gore" - Srpski pokret obnove pozvao je svoje članove i simpatizere da ne nasedaju na provokacije povodom serije "Ravna gora". / "B92" November 9, 2013


B92
Izvor: Tanjug
Subota 9.11.2013
Saturday November 9, 2013

Beograd -- Srpski pokret obnove pozvao je svoje članove i simpatizere da ne nasedaju na provokacije povodom serije "Ravna gora".

General Draza Mihailovich
 
Potpredsednik SPO-a Žika Gojković pozvao i sve poštovaoce dela generala Dragoslava Mihailovića, da "ne nasedaju na provokacije" Saveza komunističke omladine Jugoslavije, koja je za sutra najavila protest zbog početka emitovanja ove serije.

Gojković je u izjavi dostavljenoj medijima, naveo da je cilj SPO rehabilitacija Mihailovića i svih pripadnika Ravnogorskog pokreta, ali da se ta stranka zalaže i da sukobi među Srbima zauvek prestanu.

"Zbog toga pozivamo članove i simpatizere naše stranke i sve kojima je demokratska, slobodna Srbija na srcu, da pokažu da su po kulturi, obrazovanju, patriotizmu i ponašanju iznad onih koji se, zarad prikrivanja zločina svojih ideoloških očeva, protive emitovanju serije 'Ravna Gora", navodi se u saopštenju.

Gojković tvrdi da parole kojima se pristalice Saveza komunističke omladine Jugoslavije pozivaju na protest ne razlikuju od onih iz 1945. godine, zbog kojih su "stotine hiljada najboljih kćeri i sinova našeg naroda stradale".

On je naveo da najavljeni protest predstavlja "dizanje glasa protiv prvog gerilca Evrope, koji je među saveznicima iz Drugog svetskog rata priznat kao antifašista".

Međutim, kako tvrdi, od "komunista nije bolje ni očekivao", jer se "najbolje snalaze u falsifikovanju istorije".

SPO se zahvalio svima koji su na bilo koji način doprineli snimanju i emitovanju serije "Ravna Gora", koja će, kako smatraju, najviše poslužiti mladim generacijama da se upoznaju sa istorijskim činjenicama.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=11&dd=09&nav_category=11&nav_id=775514*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment