Friday, September 12, 2014

ДАН ВОЈВОДЕ МОМЧИЛА ЂУЈИЋА 13. Септембар 2014. - Парастос Војводи Момчилу Ђујићу, свим погинулим и свим преминулим четницима - СРБСКА СУБОТИЦА

Војвода Момчило Р. Ђујић
 
 
 
Парастос се служи у Храму Св. Вазнесења Господњег, улица Змај Јовина у Србској Суботици [13. Септембар 2014.]
 
После парастоса поделићемо један број четничких календара за 2015. годину а биће и послужење за све присутне. Потом идемо на Водице положити цвеће на бисту Њ.В. Србском Краљу Петру I. Карађорђевићу, где ће бити и послужење за све присутне те наступ србских народних гуслара. Истог дана је и полагање четничке заклетве.
 
Почетак парастоса Војводи Момчилу Ђујићу је у 10 часова, али треба доћи у 9.30 часова у храм Светог Вазнесења Господњег у Србској Суботици.
 
Ни у вољи ни невољи, нико од нас није бољи.
 
Ни у срећи ни несрећи, нико од нас није већи!
 
С поштовањем, Србски четнички Војвода Бора 064 11 92 760
 
С ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ - СЛОБОДА ИЛИ СМРТ !
 
*****
 
АМАНЕТ ВОЈВОДЕ МОМЧИЛА ЂУЈИЋА

Наш завјет Богу и Српству

Није наше расејање и губитак слободе највеће зло које се може десити једном народу.Највеће је зло кад се сломи духовна и морална снага једног народа, кад му се угаси вјера у Бога и вјера у Правду и Слободу. То нико, па ни комунисти, никада неће постићи у српском народу, јер то се неда у ланце везати. борби за Крст и Слободу.

Ми се морамо враћати на путеве наших предака; свједочити свуда нашу вјеру у Бога и рјечију и дјелом;стајати одлучно уз мученичку Матер цркву и чувати наше духовно јединство, jер без духовног јединства нема ни националног, ни ма каквог другог јединства; утврђивати нашу братску слогу и његовати наше црквене и народне обичаје.Наш је завет Богу и Српству да нећемо стати ни сустати док неујединимо све српске земље и сав српски народ у оквиру српске државне заједнице у којој ће, по ријечима Епископа Николаја, владати три начела: Бог на небу, Краљ у држави и домаћин у дому.

А наша вјера у Правду и Слободу и наша вјера у једнога Бога, у једнога Светог Саву, једну јединствену Српско-православну цркву и у један поносан и непобједив српски народ - остаје вјечна и непромјењива.


Војвода Момчило Р. Ђујић


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

No comments:

Post a Comment