Friday, July 17, 2015

DA SE SETIMO! Pre 69 godina, na danasnji dan, komunisti, na celu sa Titom, posle namestenog sudjenja, na kome su osudili na smrt grupu srpskh patriota, izvrsili su tu presudu i mucki ih ubili. / Stevan Pirocanac July 17, 2015


1946

Da se setimo!

Pre 69 godina, na danasnji dan, komunisti, na celu sa Titom, posle namestenog sudjenja, na kome su osudili na smrt grupu srpskh patriota, izvrsili su tu presudu i mucki ih ubili. Do danasnjeg dana nezna se gde su mucenici sahranjeni, ako moze da se ta rec “sahrani” upotrebi, i pored dugogodisnjeg traganja, koje je bilo bezuspesno. Postoje razne verzije na koji nacin su oni poubijani, i one su sve bile i ostale samo to!

Pored Generala Dragoljuba-Draze Mihailovica, Komandanta Kraljevske vojske u otadzbini, bili su i General Kosta Musicki, Komandant Srpskog Dobrovoljackog Korpusa.( Korpus je, marta 1945, kada je usao u sastav Jugoslovenske vojske, dobio ime Sumadijska Divizija), Mladen Zujovic, Radoslav Radic, Milos Glisic,Tasa Dinic, Velibor Jonic, Djura Dokic U ovoj grupi je bio i Dragi Jovanovic, koji nije tada ubijen, culo se da su ga komunisti ubili posle dve godine.

Neka je slava i hvala ovim mucenicima, pred Bogom i ljudima oni su svi jednaki,dali su zivote bas onako kako su se i zavetovali, sa Verom i Boga, Kralja i Otadzbinu. Neka im je laka srpska zemlja, Bog da im dusu prosti.


Stevan Pirocanac
July 17, 2015


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****
 

No comments:

Post a Comment