Friday, May 13, 2016

Сабор на РАВНОЈ ГОРИ! У суботу [14. мај 2016.]

Српски покрет обнове
Петак, 13 мај 2016


На Равној гори ће сутра, у суботу, 14. маја [2016.], с почетком у 12 часова бити одржан Сабор поводом 75. годишњице почетка герилског отпора Југословенске војске у Отаџбини нацистичкој окупацији Краљевине Југославије у Другом светском рату.




Сабор се традиционална одржава по 26. пут, а ове године организују га Српски покрет обнове, Републичка асоцијација за неговање тековина Равногорског покрета, Удружење припадника ЈВуО 1941-1945. и Меморијални центар "Равна гора".


Свештеници Српске православне цркве од 11 часова служиће помен у храму Светог Георгија на Равној гори погинулим и умрлим припадницима Југословенске војске у Отаџбини и Равногорског покрета.


Представници организација из Србије и дијаспоре које поштују и следе традиције Равногорског покрета положиће венце на споменик генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу на равногорском платоу, с којег ће се присутним грађанима обратити председник Републичке асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета и народни посланик Александар Чотрић, потпредседник Српског покрета обнове Мирко Чикириз и други говорници.


Биће прочитанe поздравнe порукe Њ.К.В. Престолонаследника Александра и организација из САД, Словеније и Чешке Републике.




http://www.spo.rs/vesti/648-u-subotu-sabor-na-ravnoj-gori.html


*****


If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment