Wednesday, May 11, 2016

Прослава 75. годишњице доласка ђенерала Михаиловића на Равну гору, Марковдан / "Краљевске Новине" May 9, 2016

Краљевске Новине
May 9, 2016


Удружење Краљевина Србија се одазвало позиву наших пријатеља из Равногорског покрета и на Марковдан, 8. маја 2016. смо присуствовали прослави коју Равногорски покрет традиционално организује у знак сећања на дан када је пуковник Драгољуб Дража Михаиловић дошао на Равну гору и први у поробљеној Европи подигао устанак против нацистичког зла.





Делегацију Удружења Краљевина Србија су предводили г. Марио Мајсторовић, председник Удружења, г. Урош Парезановић, генерални секретар Извршног одбора, г. Милан Алексић, координатор Извршног одбора за Рашки округ и г. Саша Станисављевић, председник Општинског одбора Смедеревска Паланка, а присутни  су били и чланови ОО Смедеревска Паланка.


У званичном делу церемоније, господин Мајсторовић је окупљенима причитао писмо нашег патрона, Њ.К.В. Престолонаследника Александра.




Свечаност је отпочела Светом Литургијом у цркви на Равној гори,  да би потом уследило окупљање јединица и формирање ешалона припадника Равногорског покрета. Након парастоса жртвама нацистичког и комунистичког терора на гробу Крсте Кљајића, и обраћања председника Равногорског покрета и гостију из дијаспоре, уследио је богат културно уметнички програм.


Честитамо нашој браћи из Равногорског покрета на одлично организованој прослави и на чувању успомене на бесмртног ђенерала Дражу и његове борце!



http://kraljevske-novine.rs/2016/05/09/proslava-75-godisnjice-dolaska-djenerala-mihailovica-na-ravnu-goru-markovdan/





*****


If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****



No comments:

Post a Comment