Monday, July 18, 2016

VIDEO / Obeležena godišnjica ubistva Draže Mihailovića / "Tanjug" July 17, 2016



Tanjug
July 17, 2016

Predstavnici Srpskog pokreta obnove i Asocijacije za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta položili su danas vence na Adi Ciganliji, kod drvenog krsta, postavljenog na mestu na kojem je pre 70 godina ubijen general Dragoljub Draža Mihailović.

BEOGRAD - Predstavnici Srpskog pokreta obnove i Asocijacije za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta položili su danas vence na Adi Ciganliji, kod drvenog krsta, postavljenog na mestu na kojem je pre 70 godina ubijen general Dragoljub Draža Mihailović.

U ime SPO venac je položio direktor Stranke Aleksandar Cvetković, a u ime Asocijacije to je učinio predsednik Aleksandar Čotrić, narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Čotrić je govorio o ulozi Mihajlovića u Drugom svetskom ratu navodeći da je odbio kapitulaciju i da je poveo organizovani gerislki otpor protiv nacizma, saopštio je SPO.

On je takođe zatražio da Skupština Srbije usvoji Deklaraciju o osudi zločina komunističkog totalitarnog režima, a ponovio je i zahtev da se 17. jul, kada je ubijen general Mihailović, proglasi Danom sećanja na žrtve totalitarnih režima.

Čotrić je predložio i da se pripadnicima Ravnogorskog pokreta u Beogradu podigne spomen-obeležje, a da se kuća u kojoj je živeo  Mihailović na Zvezdari pretvori u spomen-muzej.

U crkvi Svetog Save na Vračaru služen je parastos generalu Mihailoviću.

VIDEO:

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=258413


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****



No comments:

Post a Comment