Saturday, July 16, 2016

ПАРАСТОС генералу Михаиловићу биће служен и у храму Светог Георгија на Равној гори y недељу, 17. јула [2016] у 10 часова / СЕДАМДЕСЕТ ГОДИНА ОД УБИСТВА ГЕНЕРАЛА ДРАГОЉУБА МИХАИЛОВИЋА

 
 
Београд, 15. јул [2016] - Неколико удружења и политичких странака обележиће седамдесет година од убиства генерала Драгољуба Михаиловића, команданта Југословенске војске у Отаџбини.
 
У недељу, 17. јула [2016] у 10 часова представници Српског покрета обнове, Асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета, Удружења припадника ЈВуО 1941-1945. године и Удружења Краљевина Србија положиће цвеће и упалиће свеће поред крста на Ади циганлији, на месту на којем генерал Михаиловић стрељан 17. јула 1946. године.
 
У организацији ових удружења од 11 часова биће служен парастос генералу Драгољубу Михаиловићу у малој цркви Светог Саве на Врачару. Парастос ће служити владика Арсеније, по благослову Његове светости патријарха српског Иринеја.
 
Парастос генералу Михаиловићу у исто време биће служен и у храму Светог Георгија на Равној гори.
 
У организацији Равногорског покрета Словеније, помен генералу Михаиловићу биће одржан у цркви у Новој Горици.
 
Генерал Драгољуб Дража Михаиловић био је током Другог светског рата на челу Југословенске војске у Отаџбини и Равногорског покрета. Заробљен је 13. марта 1946. године у источној Босни. После монтираног суђења изречена му је смртна казна, која је извршена 17. јула 1946. године у кругу тадашњег затвора на Ади циганлији. Виши суд у Београду 14. маја 2015. године донео је пресуду о рехабилитацији генерала Михаиловића, после које се он сматра неосуђиваним.
 
 
СРПСКИ ПОКРЕТ ОБНОВЕ
Потпредседник
 
Александар Чотрић,
народни посланик
 
 
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com
 
*****

 

No comments:

Post a Comment