Thursday, February 28, 2013

РАВНОГОРЦИ СЕ ПРОТИВЕ ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ВРАЋАЊЕ БРОЗОВОГ СПОМЕНИКА НА ТРГ У УЖИЦУ / Саопштење за јавност Београд, 28. фебруар 2013.

Београд, 28. фебруар - Републичка асоцијација за неговање тековина Равногорског покрета, на чијем челу је народни посланик Александар Чотрић, оштро се противи иницијативи СУБНОР-а да се на главни трг у Ужицу врати споменик Јосипу Брозу Титу, јер је њему и његовој идеологији место у музеју и тамо би требало и да остану. Осим што је Ужицу наметнуо своје име, Тито ништа није учинио за овај град. Напротив, новембра 1941. године, да би побегао из Ужица пред Немцима, што је чинио и током целог рата, Тито је у бици на Кадињачи непотребно жртвовао комплетан Раднички батаљон, састављен од стотина српских сељака и радника из Ужица и околине.

Подсећамо да Парламентарна скупштина Савета Европе захтева и од Србије да осуди злочине комунистичког режима, а Уставни суд Словеније је забранио да се у Љубљани улица назове по Титу, јер је "његово име симбол комунистичког режима који је кршио људска права".

Јосип Броз је најодговорнији што су јединице под његовом командом, почев од септембра 1944. године, без правичног суђења, а најчешће без одлука судова, убиле више десетина хиљада грађана Србије. Државна комисија за масовне гробнице утврдила је, до сада, податке за више од 40 хиљада људи који су на територији наше земље ликвидирани током револуционарног терора комунистичких власти.

Јосип Броз је крив за стварање окрутних концентрационих логора, по узору на Стаљинове гулаге, судске пресуде стотинама хиљада људи из идеолошких разлога, прогон у иностранство и депортације политичких противника, незаконито одузимање њихове имовине и грађанских права, укидање демократских институција и вишепартијског система, дискриминацију према верницима и верским заједницима и друге тешке повреде основних људских права.


РЕПУБЛИЧКА АСОЦИЈАЦИЈА ЗА НЕГОВАЊЕ
ТЕКОВИНА РАВНОГОРСКОГ ПОКРЕТА

http://www.ravna-gora.org/index.php?option=com_content&task=view&id=405&Itemid=1

 

Објављено



Писмо Председнику Србије

Вратите споменик Титу у Ужицу!

Србија мора да почне да брани своје часно место у историји и допринос личности.

Ово је у писму Председнику Републике Томиславу Николићу нагласио, у име Републичког одбора, председник СУБНОР-а проф.др Миодраг Зечевић.

Писмо у целости гласи.

Уважени господине Председниче,

Предлажемо да се споменик Јосипу Брозу Титу, који је склоњен са трга у Ужицу, врати на првобитно место и да се Јосипу Брозу, вођи устанка народа Србије и Југославије, у борби против фашистичких окупатора у Другом светском рату и потом оснивачу несврстаности у свету, указују признања која историјски припадају.

У бившем колонијалном и поробљеном а данас несврстаном свету, име Тито је улазница за Србију у те државе и тај свет. Бивша демократска власт је са ниподаштавањем говорила о несврстаним земљама, које су биле и остале наши стварни и једини пријатељи и поштоваоци. И сами сте се уверили шта значи реч Тито у том свету и како Вас и представнике Србије дочекују зато што сте из његове земље.

Не бисмо желели да Bам набрајамо где се све налазе обележја ген. Драгољуба Михаиловића, ген. Милана Недића, Димитрија Љотића и осталих, чије помињање имена све људе антифашистичког опредељења, подсећа на фашистичку окупацију и њихове улоге као стваралаца ужаса.

Републички одбор СУБНОР-а Србије из тих разлога, тражи од Вас, као Председника Републике, да Србија почне да брани своје часно место у историји и допринос личности, које су потомци сарадника фашистичких окупатора и неонацистичке снаге у Србији, успеле да упрљају и оспоре или бар тако мисле да су урадиле – стоји у писму које је Председнику Републике, Томиславу Николићу, упутио проф.др Миодраг Зечевић, председник Републичког одбора СУБНОР-а Србије.


http://www.subnor.org.rs/pismo-predsedniku-srbije-2#more-3444


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment