Wednesday, August 28, 2013

НАЈВЕЋИ СПОМЕН ПАРК РАВНОГОРСКОМ ПОКРЕТУ И РАВНОГОРЦИМА / 24 август 2013


www.ravnogorskipokret.com
Написао Равногорацм
24 август 2013
August 24, 2013



Божијом вољом и новцем великих српских родољуба и поштовалаца Равногорског четничког покрета, Војина Вучићевића из Штиткова, Радише Томашевића из Пријепоља и Рајка Добросављевића из Котраже, пре три године подигнут је у Штиткову (општина Нова Варош) споменик команданту Милешевског четничког корпуса Вуку Калајитовићу Калајиту, родом из Штиткова. Подизање споменика Вуку Калаиту исправљена је велика  историјска неправда према равногорцима који су се борили за своју отаџбину... и часно дали своје животе за отаџбину, а ту неправду су начинили србождер Јосип  Броз Тито и његови сарадници из комунистичке партије. На подизање овог симбола Равногорског покрета реаговао је муфтија Муамер Зукорлић, коме су се придружили СУБНОР, Јошка Броз, Јово Радовановић и др., тражећи да се споменик сруши. Морамо напоменути да је истина само једна и да ће се сазнати сви комунистички злочини и да ће се морати осудити по резолуцији 1481. савета Еворпе о осуди комунистичких злочина. Ових дана поред споменика Калајиту потомци родољуба који су погинули у Другом светском рату с вером у Бога за Краља и Отаџбину са простора месне заједнице Божетићи (општина Нова Варош) и Удружење “Кнезови Рашковићи” из Штиткова као и браћа Равногорци подигли су спомен обележје на коме су уклесана имена 108 Калајитових сабораца.

Откривање и освештење споменика обавиће се на Госпођиндан 28. августа ове године, када ће владика милешевски господин Филарет са свештенством служити парастос изгинулим припадницима Равногорског четничког покрета.

Очекује се присуство великог броја чланова и симпатизера Четничког покрета. Тог дана простор на коме су подигнута спомен обележја биће проглашен Спомен парком, који ће бити највећи и најлепши парк Равногорског покрета.

Позивамо све припаднике и симпатизере Равногорског покрета, сродне националне организације и све честите србе да присуствују овом догађају од изузетне важности за српску националну историју, да одају дужну пошту палим за Краља и Отаџбину.


 
 
 
 
 
 
 
РАВНА ГОРА ПОБЕДИТИ МОРА
 
КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ДАО
 
С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА ЗА ОТАЏБИНУ
 
Одобр за маркетинг и информисање Равногрског покрета.
 
 
 
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@htomail.com
 
 
*****
 

No comments:

Post a Comment