Friday, February 20, 2015

Напад на Саборни храм у Карловцу / "Eparhija Gornjo Karlovacka" February 15, 2015

Eparhija Gornjo Karlovacka
Недеља, 15 фебруар 2015
 
 
 
Непознати починиоци су у ноћи између 14. и 15. фебруара [2015] уз употребу силе провалили у Саборни храм Светог Николаја у Карловцу. Обијањем бочних врата на храму причињена је већа материјална штета, а непознати вандали су у унутрашњости храма својим безбожним дјелом оскрнавили олтар, богослужбене предмете и књиге, те исте испретурали и побацали по храму. Од црквеног инвентара из храма су однесени сви крстови, поломљене рипиде и оштећен прибор за крштење.
 
По ко зна који пут овакве немиле сцене понављају се из године у годину над православним светињама епархије горњокарловачке. Последњи забиљежен случај чији починиоци нису откривени догодио се крајем прошле године, када су још увијек непознати вандали исписали погрдне и пријетеће графите на зидовима ове карловачке светиње. Својим нецивилизованим злодјелима починиоци желе да покажу да и даље међу неколицином постоји мржња и нетолеранција према православним светињама и житељима овог краја.
 
Овај догађај је одмах по откривању пријављен надлежној полицијској управи чији службеници су обавили увиђај. Надајући се да ће једном за свагда оваквим догађајима стати на крај, након многих година указивања на оваква и слична дешавања свим инстанцама власти, очекујемо да ће починиоци бити откривени и кажњени, да би сваки онај ко се дрзне учинити неко злодјело над светињом био свјестан какве посљедице тај чин носи.
 
 









 
 
 
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra,
please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com
 
*****

No comments:

Post a Comment