Wednesday, January 25, 2017

ЧЕТНИЦИ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ: "Обавeштавамо све заинтересоване да ће се у Лондону 26. и 27. Јануара [2017] обелeжити Холокауст Меморијални Дан у организацији Јасеновац и Холокауст Меморијалне Фондације"


ЧЕТНИЦИ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ
Холокауст Меморијални Дан
 
 
Браћо Срби и Сестре Србкиње помаже Бог!

Обавeштавамо све заинтересоване да ће се у Лондону 26. и 27. Јануара обелeжити Холокауст Меморијални Дан у организацији Јасеновац и Холокауст Меморијалне Фондације,
добротворног удружења која се бави ширењем истине о усташком геноциду на територији Независне Државе Хрватске у Другом свјетском рату.


Комеморација ће почети 26. Јануара [2017] у Дому Владике Николаја са почетком у 19.30 часова.

Почетак комеморације ће прикладним говором отворити ЊЕ Огњен Прибићевић, амбасадор Србије у Великој Британији, и Драгана Томашевић, директор ЈХМФ.

Потом ће услиједити промоција књига Др Владимира Умељића ОКЦИДЕНТАЛНО-ЕВРОПСКА КУЛТУРОЛОШКА ТРАДИЦИЈА, ВЕЛИКИ ГЕНОЦИДИ У ЕВРОПИ СРЕДИНОМ И БАЛКАНСКИ РАТОВИ КРАЈЕМ XX ВЕКА те књига у сликама чешког новинара и фотографа Дејвида Сладека под називом Неизговорен Геноцид, као и галеријска поставка исте књиге.

Услиједиће питања и одговори те рецепција са пићем.

27. Јануар [2017]

Kомеморативни програм ће се наставити полагањем венаца на споменик жртвама споразума на Јалти у 11.30 часова а у
12.30 часова биће одржан парастос жртвама хрватског геноцида над Србима у Другом Светском Рату у Цркви Св. Саве у Лондону.

 
89 Lancaster Road, London W11 1QQ - England, UK
 

С ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!
 
na Facebook.
 
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com
 
*****
 
 

No comments:

Post a Comment