Wednesday, January 18, 2017

OVA SRPKINJA [Angelina Lazar] IMA VIP POZIVNICU ZA INAUGURACIJU TRAMPA: Tražiću od Donalda da se izvini Srbiji u ime SAD / "Srbija Danas" Jan. 17, 2017

Srbija Danas
Vlada Živanović
January 17, 2017

OVA SRPKINJA IMA VIP POZIVNICU ZA INAUGURACIJU TRAMPA: Tražiću od Donalda da se izvini Srbiji u ime SAD.

Bivša monahinja Angelina Lazar tvrdi da će pozvati Donalda Trampa da dođe u Srbiju, izvini se za bombardovanje i plati spomenik na Ozrenu u znak sećanja kada je vojska Draže Mihailovića spasila 500 američkih pilota kod Ozrena.

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
 
Bivša monahinja Angelina Lazar dobila je počasnu pozivnicu za inauguraciju novog američkog predsednika Donalda Trampa. Osim zvanične inauguracije, Angelina će prisustvovati i na VIP balu u Vašingtonu, na koji je Tramp pozvao samo odabrani krug ljudi.

- Bila sam savetnik direktora Interpola Velike Britanije Endrua Smita i prepoznata sam od Trampove administracije kao jedan od boraca protiv organizovanog kriminala na globalnom nivou. Amerika je uvek jako cenila moj rad, dosta sam godina provela tamo, tako da sam zato dobila pozivnicu za tu veliku svečanost – priča Angelina Lazar za portal SrbijaDanas.com.

Angelina trenutno živi u Londonu i Dubaiju, a dobar deo života provela je i na severnoameričkom kontinentu. Široj javnosti postala je poznata kada je kao monahinja Srpske pravoslavne crkve raskrinkala nedolične radnje vladike kanadskog Georgija, koji je kasnije zbog toga razrešen sa dužnosti.

- Prva sam monahinja koja je dobila blagoslov SPC da ode u inostranstvo i tamo studira. Blagoslov mi je osamdesetih godina prošlog veka dao lično patrijarh Pavle. Studirala sam teologiju na Duhovnoj akademiji u Sankt Peterburgu, a završila sam i ekonomiju. U Rusiji sam imala svoju kolumnu u listu Pravda jednom nedeljno, kao i emisiju na radiju Glas Rusije - dodaje Angelina.

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
 

Srbi su Božiji narod

 

Posle više od dve decenije Angelina je odlučila da se vrati u Srbiju.

 

- Osnovaću duhovno-politički pokret „Sveta smelost“. Bog uvek blagosilja sav naš rad kada nastupamo sa smelošću. Treba biti hrabar i ne bojati se. To je ono što hoću da vidim u srpskom narodu. To je ono što je naš narod uvek imao kroz istoriju, ali je izgubio poslednjih decenija. Srpski narod ne sme da se boji i nikada ne sme da izgubi nadu. Mi jesmo Božiji narod i ne smemo da dozvolimo da se odvojimo od Boga. Vidim da smo malaksali, da smo zapali u depresiju, da mislimo da nam dolazi beznadežna situacija, da smo umorni... Sve to treba da preokrenemo - naglašava bivša monahinja.

 

Ona kaže da će ovo biti njen prvi susret sa novim američkim predsednikom.

 

- Iako je Donald Tramp veoma upoznat sa mojim radom i znam da ga ceni, ovo će ipak biti prvi naš susret. Do sada sam komunicirala sa ljudima iz njegovog najbližeg okruženja, a sada je prilika i da se lično upoznamo.


Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
 

Tramp će napraviti zaokret u politici SAD

 

Angelina kaže i da će Trampu izneti poseban zahtev.

 

- Reći ću mu da Amerika treba da se izvini za bombardovanje Srbije 1999. godine, ali i da treba da radi na jačanju veza između Srba i Amerikanaca, kako poslovnih, tako i političkih. Objasniću mu da smo mi pravi blagočestivi narod i da zajedno sa SAD možemo mnogo toga da uradimo.

 

Ona tvrdi da će dolaskom Trampa na vlast doći do zaokreta u odnosima između SAD i Srbije koje nisu bile najbolje poslednjih decenija.

 

- Očekujem da će Tramp u potpunosti promeniti politiku SAD prema Srbiji i Republici Srpskoj. Ishod izbora u SAD je zaista velika pobeda i za nas. Za Srbiju dolazi godina velikih promena, naročito u odnosu prema Americi, koji će sada sigurno biti skroz drugačiji.

 

Tražiću da Amerika spomenik na Ozrenu

 

Bivša monahinja namerava da uputu poziv Donaldu Trampu da dođe u Srbiju, ali i da ga, kako kaže, natera da finansira izgradnju spomenika na planini Ozren.

 

- Pokrećemo akciju za podizanje spomenika na sećanje kada je general Draža Mihailović spasao 500 američkih pilota kod Ozrena. Tražiću od Trampa da Amerika finansira izgradnju tog spomenika pošto su u pitanju njihovi piloti koje je srpska vojska spasila. Kao što Tramp tvrdi da Meksikanci treba da plate zid koji će SAD da izgrade prema toj državi, tako ja tvrdim da Tramp treba da plati spomenik za vojnike koje je naša zemlja spasila - zaključuje Angelina.



https://www.srbijadanas.com/vesti/svet/ova-srpkinja-ima-vip-pozivnicu-za-inauguraciju-trampa-trazicu-od-donalda-da-se-izvini-srbiji-u-ime-2017-01-17


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

No comments:

Post a Comment