Friday, June 18, 2010

Иницијатива да једна улица у Београду добије назив по Дражи Михаиловићу

НОВА СРПСКА ПОЛИТИЧКА МИСАО

Cреда, 16. јун 2010.


Српски либерални савет поднео је данас комисији за називе улица и тргова у Београду захтев да се једна улица у Београду назове по вођи антифашистичког покрета генералу Дражи Михаиловићу.

У образложењу захтева је наведено да су се јединице генерала Михаиловића бориле против окупатора и тадашње отаџбине, и да су немачки окупатори заједно са својим савезницима покренули преко двадесет офанзива ради сламања његовог покрета, као и расписивање велике награде за његово хватање.

Напоменуто је да су председници Француске и Америке генерала Михаиловића одликовали са највишим одликовањима које један страни држављанин може добити од те две земље(одликовања су додељена на самом крају рата) за учешће у борби против нацизма.

Такође, у захтеву се напомиње да само идеолошки притисак на надлежне може утицати на недодљивање имена улици по овоме српском антинацисти и родољубу.


Српски либерални савет

Удружење припадника Југословенске војске у отаџбини

Удружење политичких затвореника комунистичког режима

Часопис Погледи Крагујевац

Српске двери

Сабор монархистичких странака и удружења



http://www.nspm.rs/hronika/obnovljena-inicijativa-da-jedna-ulica-u-beogradu-dobije-naziv-po-drazi-mihailovicu.html?alphabet=c#yvComment27713


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

No comments:

Post a Comment