Wednesday, January 11, 2012

Utorak 10. januara se je sastao Ravnogorski pokret Slovenije koji je na svojoj sjednici obravnavo plan rada za 2012

*****

RAVNOGORSKI POKRET SLOVENIJE
ZELENA PUT 11
1000 LJUBLJANA SLOVENIJA
TEL:38641675279

Utorak 10. januara se je sastao Ravnogorski pokret Slovenije koji je na svojoj sjednici obravnavo plan rada za 2012.

Uz redovite aktivnosti pridobivaja novih članova i promocije Ravnogorstva je odlučio, da če izvesti i sledeče aktivnosti: u martu če biti promocija knjige «Saradnja partizana sa Nemcima i ustašama», koju če predstaviti suavtor naš Vojvoda Triglavski Uroš Šušterič, Delegacija pokreta če se udeležiti proslave u Draževini, a septembra če položiti venac u Grčaricama u spomen na komunističko ubistvo vojnika Jugoslovenske vojske u otađbini.

U maju če slovenski ravnogorci organizovani iči na Ravnu goru, gde če se predstaviti i povezati sa drugim ravnogorskim pokretima. U julu če biti parastos u ljubljansko pravoslavnoj crkvi u spomen na Dražu Mihajlovića.

Ravnogorski pokret Slovenije je odlučio, da jano podupre rehabilitaciju generala Dragoljuba Dražu Mihajlovića. Procenio je, da je rehabilitacija neophodna jer je Mihajlović bio osđen u političkom procesu, a krivda mu nikada nije bila dokazana.
Oni koji malo više poznaju istorijske činjenice, znaju da Draža Mihajlović nikada nije bio izdajnik i da je bio odlučan borac protiv ncizma. Bio je i prvi, koji se 1941 godine odupro nemačkoj okupaciji i to u vreme kada su komunisti jošbili Hitlerovi saveznici.

Stoga je njegova rehabilitacija nužna zbog istorijske istine. Nadamo se da če sud ubrzati postupke i što prije završiti proces.


Boris Tomašič
Predsednik
Ravnogorskega veteranskega gibanja Slovenije

*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

No comments:

Post a Comment