Tuesday, October 22, 2013

“ŠPIJUNI MAJKE SRBIJE" - NOVA KNJIGA MARKA LOPUŠINE

 
 
 
Reporter “Novosti” i publicista Marko Lopušina objavio je kod izdavačke kuće “Prometej” svoju novu knjigu “Špijuni majke Srbije”. Reč je o portretu 25 najvećih tajnih agenata koji su poslednjih 300 godina radili u korist države i srpskog naroda. U knjizi “Špijuni majke Srbije” su, između ostalih, opisani lik i dela tajnih agenata Save Vladislavića, Sime Nešića, Dragutina Dimitrijevića, Vere Pešić, Duška Popova, Milana Stojadinovića, Stevana Dedijera, Bobi Fišera, Jovice Stanišića i Vukašina Maraša.

Lopušina ovom knjigom obeležava četiri decenije novinarskog rada. Karijeru je počeo u beogradskom “Džuboksu” i “Studentu” 1972. godine. Danas je reporter “Večernjih Novosti”. Posle Priznanja izdavačke kuće “Narodna knjiga” u 2003. godini Lopušina je postao najbolji publicista u Srbiji i Crnoj Gori. Godine 2004. je od strane UNS proglašen za najboljeg novinara u Srbiji.

Nosilac je ordena Vuk Stefanović Karadžić za doprinos novinarstvu, srpskoj kulturi, informisanju i očuvanja identiteta Srba u dijaspori.

Vlasnik je najnovije nagrade “Zlatno pero 2013.” Srpskog kulturnog društva “Štajerska skupnost” iz Maribora.

Knjiga “Špijuni majke Srbije”, biće promovisana na Sajmu knjiga u Beogradu. Može se nabaviti, (zajedno sa knjigom “Ubice u ime države”, o državnim likvidatorima u emigraciji i u Srbiji), kod izdavača “Prometej”, Novi Sad:

   preko sajta www.prometej.rs
-    preko telefonskog broja 0800 323-323


http://www.vestinet.rs/pogledi/ispovest-titovog-spijuna-svi-titovi-politicki-trikovi


Marko Lopušina
www.lopusina.com


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****


No comments:

Post a Comment