Sunday, March 21, 2010

У сећање - ПОМЕН ЂЕНЕРАЛУ ДРАЖИ МИХАЈЛОВИЋУ - Вишеград 13. марта



Вишеград - (СРНА) - Више од 500 припадника Равногорског покрета из Републике Српске, Србије и Црне Горе посетило је у Дражевини код Вишеграда место где су 13. марта пре 64 године припадници ОЗНЕ отели команданта Краљевске југословенске војске у отаџбини ђенерала Драгољуба Дражу Михаиловића и убили његове пратиоце мајора Драгишу Васиљевића, капетана Николу Мајсторовића и поручника Благоја Ковача.



Свештеници дабробосанске епархије и манастира Светог Николе у Добрунској Ријеци служили су помен ђенералу Дажи на локацији где је ухапшен и његовим пратиоцима на месту где су стрељани и сахрањени.


Председник Равногорског покрета РС Душан Сладојевић рекао је да је један од главних циљева ове организације да се коначно открије и обележи место где је у Београду стрељан и сахрањен ђенерал Дража Михаиловић.


"Ових дана почеће се са ископавањима и претраживањима на две означене локације у Београду где би се могли налазити земни остаци српског ђенерала. То место ће, ако успемо да их нађемо и достојно по Православним обичајима сахранимо ђенерала, бити велико ходочашће за Србе из свих српских земаља", рекао је Сладојевић.


Генерални секретар Равногорског покрета Централне отаџбинске управе из Београда Драшко Стоисављевић каже да равногорци знају тачно место где је кријући сахрањен Ђенерал Дража Михаиловић.


"То је Ада Циганлија и кад истина изађе на видело и откопамо Дражине кости то место ће се звати Дражина Ада", додао је Стоисављевић.


Скуп равногораца у Добрунској Ријеци протекао је мирно и достојанствено.

 
http://www.pogledi.rs/vesti.php?&page_number=1
 
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com
 
 
*****

No comments:

Post a Comment