Wednesday, March 17, 2010

Асоцијација: Попис припадника Равногорског покрета

„РЕПУБЛИЧКА АСОЦИЈАЦИЈА ЗА НЕГОВАЊЕ ТЕКОВИНА РАВНОГОРСКОГ ПОКРЕТА“

понедељак, 01 март 2010



Александар Чотрић 2010


Републичка асоцијација за неговање тековина Равногорског покрета завршава капитални пројекат - попис персоналног састава свих јединица Југословенске војске у отаџбини, као и убијених припадника и симпатизера Равногорског покрета, изјавио је 28. фебруара председник Асоцијације, народни посланик СПО Александар Чотрић.

До сада су, у оквиру овог Пројекта, обрађени подаци за више од 100.000 официра и бораца Равногорског покрета, са основним одредницама - име, чин, командни задаци, унапређења, прекоманде и како су завршили рат. Подаци ће бити представљени по припадности Равногорским корпусима, на територији целе бивше Југославије, истакао је Чотрић.


Он је најавио да ће ови документи, захваљујући на јавном конкурсу, одобреним средствима Министарства рада и социјалне политике, ускоро бити публиковани у форми штампаних зборника и у електронском облику, на компакт дисковима.


Уговор о томе потписан је у Сектору за бора чку и инвалидску заштиту Министарства рада и социјалне политике, 26. фебруара.


Чотрић је упутио јавни позив преживелим Равногорцима, њиховим потомцима, као и осталим грађанима, да се посредством Интернет презентације Асоцијације (www.ravna-gora.org), јаве вођи пројекта Браниславу Јевтићу и доставе податке којима располажу, како би после 65 година од завршетка Другог светског рата кона чно били прикупљени и обрађени факти о припадницима Покрета под командом генерала Драже Михаиловића.


„Тако ћемо, макар и са великим закашњењем, испунити историјски дуг према људима који су се борили за слободу свог народа, а деценијама су били неправедно оптужени за издају и сарадњу са окупатором“, навео је Чотрић.







http://www.ravna-gora.org/index.php?option=com_content&task=view&id=195&Itemid=74


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment