Friday, August 17, 2012

Изложити Дражине ствари / "РТС - Radio-televizija Srbije" August 4, 2012


PTC
Cубота, 04. авг 2012, 13:51 -> 16:28

Асоцијација за неговање тековина Равногорског покрета тражи од новог директора БИА Небојше Родића да личне предмете Драгољуба Михаиловића преда Војном музеју у Београду.

Председник Асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета Александар Чотрић затражио је од новог директора БИА Небојше Родића да личне предмете Драгољуба Михаиловића преда Војном музеју у Београду.


"Као члан Одбора за безбедност Скупштине Србије, уверио сам се да БИА поседује мапе, налив-пера, бележнице, наочаре, двоглед, лулу, пиштољ и остале личне ствари које су заплењене приликом заробљавања генерала Михаиловића", навео је Чотрић у саопштењу.

Чотрић очекује да ће Родић дозволити да се личне ствари команданта Југословенске војске у отаџбини које поседује БИА дају на чување и располагање Војном музеју како би били изложени увиду јавности.

"Прошло је 66 година од заробљавања и убиства генерала Михаиловића и нема више ниједног разлога да се његове личне ствари и даље третирају као ратни плен народног непријатеља и чувају у депоима БИА", истакао је Чотрић.

Према његовим речима део тих предмета је изложен у холу БИА на Бањици, где могу да их разгледају само запослени и ретки посетиоци просторија Агенције.





*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment