Thursday, September 06, 2012

Vranje: Služen parastos četnicima / "Novosti" September 3, 2012


Novosti
Tanjug
03. septembar 2012. 20:28
September 3, 2012

U ponedeljak je u Crkvi Svete Petke na Šapranačkom groblju, služen parastos pripadnicima Srpskog četničkog pokreta


Šapranačko groblje u Vranju
Arhivska fotografija

VRANJE – U ponedeljak je, sedmu godinu za redom, u Crkvi Svete Petke na Šapranačkom groblju, služen parastos pripadnicima Srpskog četničkog pokreta.

"Mi nismo pripadnici ni političkih partija niti udruženja građana. Mi smo poštovaoci dela naših slavnih predaka, na koje smo jako ponosni i za pomen duša njihovih došli smo ovde da im zapalimo sveće", kazao je Siniša Antonijević, policijski inspektor iz Vranja, inače istraživač gerilskih pokreta.

On je podsetio da je vranjski odbor Srpskog četničkog pokreta počeo da funkcioniše 1903. godine, kada su se u noći između 1. i 2. septembra, u zgradi tadašnje osnovne škole, okupilo 30 najuglednijih Vrnjanaca i da im nikada nije bila bitna politička pripadnost, već samo patriotižam.

Parastosu su prisustvovali gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Vranja Zoran Antić i Bojana Veličkov, brigadni general Milosav Simović, komandant 4. brigade Kopnene vojske Srbije, Slađan Velinović, načelnik Policijske uprave u Vranju, predstavnici politickih partija i građani.




*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment