Saturday, December 01, 2012

Izveštaj sa tribine u Ljubljani - "‏Војне формације на Балкану у 2 св. рату" - уважени гости - Драган Крсмановић и Урош Шуштерич / Српско друштвo "Задужбина" Nov. 26, 2012

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA
понедељак, 26 новембар 2012


 
У петак, 23. новембра 2012, одржано је још једно предавање у организацији СД Задужбина, на тему "Војне формације на Балкану у 2 св. рату" . Никоме од посјетилаца није било нимало жао уложеног времена, јер су уважени гости - Драган Крсмановић и Урош Шуштерич заиста предочили сажет и аутентичан приказ стања. Наиме, први је свједочио о информацијама добивеним из великог броја архивских података, а други је био директан учесник збивања, која су уткана у наше биће као и ситуацију данас.

Предавање је слободно можемо рећи још једно у низу оних, који дају за право једном народу да чује истину, која није презентована како треба у историјским књигама. Једностране информације и сликање свега по вољи "црвене револуционарне реакције у борби против великоспрског хегемонизма" резултовале су патњу и на крају 20. вијека по наш народ и све истинољубиве људе.

Гости су у свима нама пробудили жељу, да поколењима и роду пренесемо вољу и жељу за "алтернативном" историјом, историјом у којој је многострадални род српски дао превелике жртве - које не смијемо заборавити! То је наша дужност. Јер заиста "нема ништа тајно што неће бити јавно, ни скривено што се неће дознати и на видјело изаћи".

У склопу хуманитарне фондације "За српски Космет" скупљено је 240 евра, које ћемо испоручити у следећој испоруци на КиМ.


http://www.sd-zaduzbina.com/izveshta-i/vo-ne-formatsi-e-na-balkanu-u-2-sv-ratu.html


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment