Wednesday, July 18, 2012

ЧОТРИЋ: СРБИЈА НЕ МОЖЕ У ЕУ, ДОК НЕ РЕХАБИЛИТУЈЕ ГЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА / Александар Чотрић July 17, 2012



Александар Чотрић July 17, 2012

Рашка, 17. јул - Све док суд у Београду не донесе одлуку о рехабилитацији генерала Драгољуба Драже Михаиловића, не можемо рећи да је Србија рашчистила са комунистичким наслеђем - изјавио је данас у Рашкој, председник Републичке асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета и народни посланик СПО Александар Чотрић, поводом 66. годишњице убиства генерала Михаиловића.

- Генерал се није борио за небеску, већ за Европску Србију и убијен је на монтираном комунистичком процесу зато што се борио за демократску државу окренуту Западу - истакао је Чотрић, додајући да се Михаиловић борио за принципе на којима почива Европска унија и пре него што је она формирана.

- Уверен сам да Србија неће ући у Европску унију, све док се борац за њене принципе, као што су парламентаризам и поштовање људских права, у Србији сматра издајником - поручио је Чотрић, који је данас у манастиру Градац код Рашке упалио свећу убијеном команданту Равногорског покрета.

- Сви у Америци, Великој Британији и Француској знају да је генерал Михаиловић био на страни антифашистичке коалиције, а једино у Србији се праве лажне дилеме о природи и карактеру Равногорског покрета. Суд је рехабилитовао Слободана Јовановића, председника Владе у којој је министар војни био генерал Михаиловић, а Скупштина Србије је рехабилитовале све припаднике Равногорског покрета, док се једино за команданта тог покрета води вишегодишњи поступак по захтеву за рехабилитацију - рекао је Чотрић у Рашкој.

- Генерал Михаиловић нема кривицу у српском народу, а једино није рехабилитован за суд који се мучи како да кривице ослободи потпуно невиног човека. Ако генерал не буде и судски проглашен невиним, жиг кривице пашће на суд и на власти у Србији - нагласио је Чотрић.

У храму Светог Георгија на Равној гори данас је служен парастос генералу Михаиловићу и његовим саборцима, а венац на споменик генералу у име Српског покрета обнове и Републичке асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета положио је професор Спасоје Крунић.



Александар Чотрић

РЕПУБЛИЧКА АСОЦИЈАЦИЈА ЗА НЕГОВАЊЕ ТЕКОВИНА РАВНОГОРСКОГ ПОКРЕТА
July 17, 2012



http://www.ravna-gora.org/index.php?option=com_content&task=view&id=382&Itemid=1


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment