Wednesday, July 18, 2012

Помен генералу Михаиловићу на црногорском приморју / Бане Јевтић July 17, 2012

манастиру Режевићи

Равногорци, потомци бораца ЈВуО и поштоваоци Равногорског покрета данас су у неколико храмова и манастира дуж црногорског приморја присутвовали помену бесмртном команданту краљеве војске генералу Драгољубу Михаиловићу и његовим саборцима. У манастиру Режевићи надомак Петровца на Мору, једном од најзначајнијих паштровских манастира парастос генералу Дражи и његовим страдалим и упокојеним борцима одржан је данас, 17. јула, у 9 часова. Велико присуство грађана овом догађају доказује да многобројне српске жртве из ових крајева нису заборављене а њихови потомци достојанствено и уз велико поштовање одржаше свечани помен својим прецима и њиховом славном команданту.

У исто време и у храму Свете Тројице на Пелинској Рудини у Горњем Грбљу код Будве служен је парастос легендарном командату, генералу Дражи и његовим борцима.

Треће окупљање равногораца из приморја ради одавања парастоса заказано је у првим вечерњим сатима у храму Светог Николе у Жљебима код Херцег Новог. До овога тренутка, док састављам овај извештај а парастос управо траје нисам добио вести у каквој атмосфери се обавља овај свечани, патриотски и религиозни чин. Сваке године бокљески родољуби су у великом броју присуствовали парастосу Дражи и борцима ЈВуО па је, без сумње тако било и данас.


Бане Јевтић
July 17, 2012



*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel to contact me at ravnagora@hotmail.com


***** 

No comments:

Post a Comment