Tuesday, July 03, 2012

Драган Крсмановић: За краља и отаџбину / "Фонд Слободан Јовановић" July 3, 2012

www.slobodanjovanovic.org
Драган Крсмановић
July 3, 2012

По свему судећи, поступак за рехабилитацију генерала Михаиловића улази у завршну фазу. Спорије него што су то његови поштоваоци очкивали, али ипак сигурно, на светлост дана излазе чињенице које непобитно указују да је генерал Михаиловић осуђен и погубљен из политичких и идеолошких разлога.

Драган Крсмановић

Генерал се борио за Краља и Отаџбину. Отаџбина се спрема да се суочи са истином о генералу Михаиловићу и његовом покрету. Да му опрости заблуде и грешке и од њега затражи опроштај за своје.

Да ли је дошло време да се и Краљ огласи?

Неки га сматрају престолонаследником, неки Краљем а неки само потомком бесмртног Вожда Карађорђа. Како год да се сам осећа, можда је дошао тренутак да се престолонаследник Александар изјасни о првом војнику војске којом је командовао његов отац. Можда је дошао тренутак да скине са целе династије тежак терет прошлости и прихвати онога који се никада није одрекао ни Краља ни Отаџбине и због тога био сурово кажњен.

У свету науке ревизија постојећих знања се врши свакодневно. Открића нових чињеница су свакодневна и то нико не сматра опасним и штетним. Само се ревизија историје, па и она заснована на новим сазнањима и чињеницама, сматра опасном. У хору данас певају да ревизију неће дозволити. У суштини ревизија није потребна, потребна је само истина.

У име те истине, господине Александре, тренутак је да се Ви огласите, дате Генералу опроштај и затражите од њега да Вама опрости. Остао је веран Вашем оцу након што је Краљ посумњао сам у себе и Ви то треба да кажете.

Војска Србије данас се спрема за одбрану отаџбине под знамењима монархије. На капама су им двоглави орао и круна на уснама речи химне „Боже правде“…. вратимо им успомену на генерала Михаиловића и затрпајмо ровове које је идеологија и политика посејала између нас самих.

Драган Крсмановић: "Генерал се борио за Краља и Отаџбину. Отаџбина се спрема да се суочи са истином о генералу Михаиловићу и његовом покрету."
На слици: Припадници ЈВуО ногама газе заробљену заставу нацистичког окупатора у својој отаџбини.





*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra,
please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment