Friday, July 20, 2012

Parastos Đeneralu Dragoljubu Draži Mihailoviću u BEOGRADU July 17, 2012


St. Sava Cathedral in Belgrade, Serbia

У Цркви Светог Саве на Врачару у Београду 17.7.2012. године, одржан је парастос Помоћнику Врховног команданта, начелнику штаба Врховне команде војске Краљевине Југославије, министру војске, морнарице и ваздухопловства и врховном команданту Југословенске војске у Отаџбини у Другом светском рату (1941-1945.), армијском ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу, у Организацији Удружења припадника Југословенске војске у Отаџбини и Републичке асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета.



У препуној цркви, окупили су се поштоваоци и саборци мучки убијеног Ђенерала, како би му одали пошту и обележили 66. Годишњицу његовог убиства.

На парастосу је чинодејствовало седам свештеника, па је овај догађај добио посебно свечан тон. У име организатора, присутнима се обратио председник Удружења припадника Југословенске војске у Отаџбини прим. др Душан Дукић, који је истакао да се морамо борити за истину о Равногорском покрету и ђенералу Михаиловићу што је и певасходна улога Удружења припадника ЈВУО. Исто тако, изразио је наду да ће се у Београду подићи споменик ђенералу, као што већ постоје широм наше земље и по расејању.

После парастоса делегација Удружења отишла је да Аду Циганлију, где је положила венац на месту убиства ђенерала Михаиловића.


Удружење припадника ЈВУО 1941-1945. Београд

M. Pavković
Beograd
July 17, 2012





*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra,
please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com

*****

No comments:

Post a Comment