Wednesday, May 13, 2015

"Сутра, 14. маја [2015.], Дража ће бити рехабилитован...То у ствари многи виде и већ су спремили говоре и саопштења." / Miloslav Samardzic 13. Maj 2015.



Сутра, 14. маја [2015.], Дража ће бити рехабилитован.

Не кажем ово зато што имам неку поверљиву информацију, већ као аналитичар видим да је вероватноћа сада први пут изнад 50%.

То у ствари многи виде и већ су спремили говоре и саопштења.

Један кинематограф ће рећи да је за рехабилитацију заслужно његово ремк-дело и да рехабилитације не би ни било без тог ремек-дела, после ког Србија више није била иста јер је схватила да је имала и други антифашистички покрет, поред Народноослободилачког покрета.

Један званични историчар ће рећи да је рехабилитација резултат његовог научног рада, који је показао да је и Равногорски покрет био антифашистички, да се и он борио против окупатора, мада је повремено и сарађивао са окупатором и мада никада није достигао тај ниво борбености и дисциплине као Народноослободилачки покрет, јер је маршал Тито био одлучнији борац, вештији практичар и бољи теоретичар гериле од равногорског вође, који је пуким случајем доспео на то место.

Други званични историчар ће истаћи своје заслуге уз сличне напомене.

Онда трећи, четврти...

Један политичар ће нагласити да су сви горе поменути ипак далеко од његових и заслуга његове партије, која је прва почела да се бори за истину о ђенералу Дражи, али је и прва осудила злочине његових расова, које он није могао да држи под контролом, пошто је био рођен за патријарха а не за генерала, због чега је и изгубио рат од бескрупулозних и прекаљених комуниста, који су имали много више искуства, борбености, сналажљивости и дисциплине.

Други политичар ће истаћи да је ипак он најзаслужнији за позитивно окончање овог процеса и да је само он прави наследник лика и дела ђенерала Драже...

Трећи политичар ће пак демантовати све горе поменуте у своју корист.

Четврти политичар, пети, шести...

За нас грешне, који смо све ово давних дана започели, и неформално и пред судом, сутра почиње друго полувреме, још теже и неизвесније, у коме треба да се изборима - са њима.


na Facebook
13. Maj 2015
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com
 
*****

No comments:

Post a Comment