Wednesday, May 20, 2015

Предлог о додели улице ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу пред Комисијом. / "Snaga Naroda" May 19, 2015

Snaga Naroda
Немања Љубинковић
May 19, 2015



Српски либерални савет поднео је данас предлог Комисији за називе улица и тргова у Београду да се једна улица у Београду назове по генералу Дражи Михаиловићу. У образложењу захтева је наведено да су се јединице генерала Михаиловића бориле против окупатора тадашње отаџбине, и да су немачки окупатори заједно са својим савезницима покренули преко двадесет офанзива ради сламања његовог покрета, као и респисивање велике награде за његово хватање.
 
Напоменуто је да су председници Француске и Америке генерала Михаиловића одликовали са највишим одликовањима које један страни држављанин може добити од те две земље (одликовања су додељена на самом крају рата) за учешће у борби против нацизма.
 
Напомињемо да само идеолошки притисак на надлежне може утицати на недодљивање имена улици по овоме српском анти-нацисти и родољубу.
 
Такође би напоменули да је ово поновљен захтев јер је исти предат поменутом секретаријату 16.6.2010 год. на који СЛС није добио никакав одговор. Исти предлог је поднео и Дејан Чулић, одборник Демократске странке Србије у Скупштини града Београда.
 
 
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com
 
*****
 

No comments:

Post a Comment