Saturday, May 25, 2013

Краљевска Породица и грађани Србије испратили Краља Петра II, Краљицу Александру и Краљицу Марију и Краљевића Андреја од Београда до Опленца


www.royalfamily.org
May 25, 2013




Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина, Принц Наследник Петар и Принц Александар,  Принцеза Катарина, Принц Ђорђе и Принц Михајло, Принцеза Линда, Принц Владимир и Принцеза Бригита, Принц Димитрије, Принцеза Лавинија, г-дин Остин Причард – Леви и Лука Причард – Леви, и Принцеза Јелисавета, као и проф. др Оливер Антић, специјални саветник председника Србије, присуствовали су јутрос Светој Архијерејској Литургији у Саборној Цркви у Београду.

Његово Преосвештенство Епископ будимски Г. Лукијан служио је Литургију и Помен. После службе, присутнима у Саборној Цркви обратио се и Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј и рекао да се овим чином исправља велика неправда и да ће коначно Њихова Величанства Краљ Петар II, Краљица Александра, Краљица Марија и Његово Краљевско Височанство Краљевић Андреј почивати уз своје велике претке, уз Вожда Карађорђа и међу својим српским народом.

После службе, праћени звуком звона са Саборне Цркве и свих београдских цркава, гардисти Војске Србије изнели су ковчег Њ.В. Краља Петра II, а ковчеге Њ.В. Краљице Александре, Њ.В. Краљице Марије и Њ.К.В.  Краљевића Андреја понели су чланови удружења Краљевина Србија обучени у српске народне ношње. Затим је колона возила кренула ка Опленцу где се налази Маузолеј Краљевске породице, праћена хиљадама грађана који су стајали уз пут и звоњавом црквених звона дуж целог пута.

Ковчези су пренети у посебна кола у Тополи, док су припадници гарде на коњима пратили ковчег Њ.В. Краља Петра II. Чланови Краљевске породице и велики број грађана су ишли пешке од Тополе до Опленца за поворком.

Свечану поворку су пред Црквом Светог Ђорђа на Опленцу дочекали Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован са свештенством и великим бројем грађана. Затим је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован са свештенством Епархије шумадијске служио помен у Цркви светог Ђорђа у присуству Њихових Краљевских Височанства Престолонаследника Александра II, Принцезе Катарине, Принца Наследника Петра и Принца Александра, Принцезе Катарине, Принца Ђорђа и Принца Михајла, Принцезе Линде, Принца Димитрија, Принцезе Лавиније и г-дина Остина Причарда Левија и Луке Причарда Левија, Принца Владимира и Принцезе Бригите, и Принцезе Јелисавете.

Помену је присуствовао и проф. др Оливер Антић, специјални саветник председника Србије.

Грађани Шумадије и целе Србије имаће могућност да одају пошту своме Краљу, Краљицама и Краљевићу до 20 часова вечерас.

Државна сахрана Њихових Величанстава Краља Петра II, Краљице Александре и Краљице Марије, и Његовог Краљевског Височанства Краљевића Андреја почеће у 10 часова у недељу 26. маја у Цркви Светог Ђорђа на Опленцу.










 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra,
please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com
 
 
*****

No comments:

Post a Comment