Monday, May 13, 2013

Održan sabor pristalica JVO na Ravnoj gori [11. Maj 2013] / "Novosti " May 11, 2013

Novosti
Tanjug
11. maj 2013.

Na Ravnoj gori održan tradicionalni sabor, kojim će biti obeležena [72]. godišnjica formiranja Ravnogorskog pokreta pod vbođstvom generala Draže Mihailovića


 
Na Ravnoj gori u subotu je održan tradicionalni, 23. sabor kojim je obeležena [72]. godišnjica Ravnogorskog pokreta.
 
Manifestaciji su prisustvovali ratni veterani i poštovaoci tradicije Jugoslovenske vojske u Otadžbini i Ravnogorskog pokreta iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i dijaspore, a ogranizovala ju je Republička asocijacija za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta.
 
Prema rečima predsednika Republičke asocijacije Aleksandra Čotrića, na ovoj manifestaciji više neće biti političkih govora, jer su političari rekli sve što su imali.
 
"Očekujemo da sud sada rehabilituje generala (Dragoljuba) Mihailovića, a kada se to desi biće uklonjene prepreke da Ravnogorci ostvare svoja prava na penzije i druge prinadležnosti na osnovu zakona iz 2004. godine", kazao je Čotrić Tanjugu. On je izrazio nadu da će Mihailoviću biti izgrađen spomen kompleks na Adi Ciganliji u Beogradu, ali i uklonjen žig izdaje koji mu je nepravedno "udaren". Čotrić je ranije rekao Tanjugu da lider SPO Vuk Drašković neće prisustvovati ovoj manifestaciji, jer je Predsedništvo stranke tako odlučilo.
 
U okviru obeležavanja godišnjice početka organizovanog vojnog otpora nacističkom okupatoru Kraljevine Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, služen je pomen u hramu Svetog Georgija na Ravnoj gori, položeno cveće na spomenik generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću, priređena izložba u Spomen domu i izveden kulturno-umetnički program.
 
 
 
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com
 
 
*****


No comments:

Post a Comment