Friday, March 25, 2011

Позивамо вас да дана 11.маја код споменика генералу Михаиловићу на Равној Гори положимо један-јединствени венац.




*****


СРПСКИ ЛИБЕРАЛНИ САВЕТ

УЗУН-МИРКОВА 3а

11000 БЕОГРАД

ТЕЛ-062 120 90 36

Meil: sls-seobe@hotmail.com


Ове године се навршава седамдесет година од када је генерал Михаиловић, предводећи непредати део војске Краљевине Југославије, на врховима Маљена развио заставу антифашистичке борбе.

Поштоваоци његове борбе и ове године ће обележити ову годишњицу скуповима на Равној Гори.

Без обзира што ни ове године, због опструкције, формално-правно није окончан процес судске рехабилитације генетала Михаиловића у друштву је сазрела свест о неопходности да се и у институцијама државе на достојан начин обележи почетак антифашистичке борбе и улога генерала Михаиловића у њој. Министарство рада и социјалне политике је позвано да ове године узме учешће у обележавању ових, значајних, догађаја из наше историје.

Да би смо са ствоје стране манифестовали јединство свих организација које баштине равногорске традиције и поштују Југословенску војску у отаџбини и њеног команданта генерала Михаиловића, позивамо вас да дана 11.маја код споменика генералу Михаиловићу на Равној Гори положимо један-јединствени венац. Овим симболичким чином манифестовали би смо јединство свих оних који су спремни за модерну Србију, поносну и самосвесну, демократску и праведну. Истовремено би смо послали и поруку да наше личне и политичке разлике не могу бити сметња да се у српском друштву обелодани истина о Југословенској војсци у отаџбини и њеном команданту.



Српски либерални савет

У Бгд.25.3.2011.год.

March 25, 2011


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment