Saturday, March 26, 2011

Komisija ništa bliže Draži / Vecernje Novosti / March 24, 2011

Vecernje Novosti Online
March 24, 2011
V.N.


Državna komisija nije se pomerila ni korak ka istini o Čiči. Svedok čiji je iskaz analiziran nije ni bio očevidac. Slede nova saslušanja




OD epohalnog zvaničnog otkrića velike šezdesetogodišnje tajne - gde je ubijen i sahranjen general Dragoljub Draža Mihailović - za sada nema ništa!

Iako se spekulisalo da je državna Komisija za utvrđivanje istine o ubistvu generala Mihailovića rešila istorijsku misteriju i da bi mogla, već posle sastanka u četvrtak, da obelodani da je prvi ravnogorac likvidiran i zakopan na Adi ciganliji - to se nije desilo.

Komisija je samo razmatrala iskaz 91-godišnjeg visokog oficira Ozne, koji je dat u novembru prošle godine, ali je utvrđeno da je i to svedočenje ”iz druge ruke”, i da navodni svedok nije ni učesnik ni očevidac.

Ovaj ”oznaš”, koji je anoniman i za članove Komisije, tvrdi da je komandanta Kraljeve vojske u otadžbini, pre 65 godina, metkom u potiljak, na Adi ciganliji, ubio Boža Đorđević.

- Komisija je razmatrala samo jedno od saslušanja i konstatovala da u naredne dve nedelje moraju da se obave razgovori i sa još nekim svedocima - kaže za ”Novosti” jedan od članova Komisije.

Prema našim saznanjima, Komisija će u naredne dve nedelje saslušati Dušana Stupara, bivšeg visokog funkcionera DB, i Vojislava Mihailovića, unuka generala Draže.

Razgovore će obaviti članovi Komisije i predstavnici Tužilaštva, a naredni sastanak zakazan je za sredinu aprila. Malo je verovatno da će i tada Komisija izaći sa istinom, iako će morati da objavi izveštaj o dosadašnjem radu.


ČEŠĆI SASTANCI

SASTANAK Komisije, bio je, inače, prvi još od decembra 2009. godine, a sazvao ga je predsednik Komisije i zamenik republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović. Najavljeno je da će se članovi ovog državnog tela ubuduće češće sastajati.



 
 
*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment