Friday, March 25, 2011

Равногорски покрет: O трагичној судбини Дражиној требају говорити Равногорци, а не ознашки џелати

*****


Поводом хистеричне медијске и јавне хајке представника невладине организације СУБНОР и нео комунистичких група, у циљу да се омаловажи антифашистичка улога команданта Југословенске војске, армијског ђенерала Драгољуба М. Михаиловића, да се изврши притисак на надлежне институције које су отпочеле поступак његове политичке и војне рехабилитације, што народ чека шездесет и више година, да се настави са лажима из доба Ј.Б. Тита, да се прети неким радикалнијим протестима у случају да се изврши војно-политичка рехабилитација армијског ђенерала Драгољуба М. Михаиловића.

Kао и на све нетачне и произвољне тврдње, чиме се уносе забуне код народа, а истина скреће на пут лажи- следбеницима антисрпске политике Ј.Б.Тита, као и свим онима који слушају агит-проп говоре новинара, пензионера и квазиисторичара Другог светског рата, оличених у невладиној организацији СУБНОР, Равногорски покрет поручује и излази пред јавност следећим јавним саопштењем:

1) Нека следбеници Ј.Б.Тита, са све заставама и сликама оду испред Јасеновца и тамо нека доказују своје антифашиство и родољубље. Нека кажу у лице србском напаћеном народу зашто њихов командант никада за живота није посетио ову фабрику смрти где су Лубурић, Филиповић, Артуковић, Шакић, Будак и остала усташка братија уништавали српски народ, српско биће, српски род.

2) Нека следбеници Ј.Б.Тита престану више да слуђују народ тиме да су први отпочели борбу против окупатора у земљи, јер су до 22. јуна 1941. године били обични негативци који, као Коминтернино чедо, нису могли да крше споразум између Молотова и Рибентропа, потписан 1939. године, после чега су почела нацистичко-комунистичка освајања, тј. почео је Други светски рат.

3) Нека следбеници Ј.Б.Тита слободно избаце из своје хронологије „НОБ-а“ датум: 7. јули 1941-када су они први пуцали на окупаторе у земљи и тај датум крстили као почетак „општенародног устанка у земљи“. Нека сви знају да се тим датумом Ј.Б.Тито додворио Србима само да би сакрио какву је антисрбску-штеточинску политику водио, која ће своју праву кулминацију доживети после Устава из 1974, чиме ће овај жилави Хрват поцепати Србију, у намери да је сведе на Београдски пашалук. То је и сам признао, говорећи на упућене му примедбе: „Па то и хоћу!“

4) Нека следбеници Ј.Б.Тита знају да ђенералштабни пуковник Драгољуб М. Михаиловић није доласком на Равну Гору створио ништа ново-неку нову војску већ да је наставио континуитет Југословенске Краљевске Војске као њен легитимни командант, формиравши војне јединице које настављају ратно стање под видом четничке борбе, па су зато биле надалеко познате као четници.

5) Нека следбеници Ј.Б.Тита не залуђују и обмањују народ измишљотинама да су сељаци знали војнике и старешине Југословенске војске као „кољаче Драже Михаиловића“, јер то су комунистичке инфамије, смишљено понављане да би се после рата код заплашеног народа створила најнегативнија слика о Југословенској војсци. Први је на ту страну потегао један од највећих криваца за масовна „Пасја гробља“ по Црној Гори, Моша Пијаде, пишући књигу: „Кољачи за Краља и Отаџбину“.

6) Нека следбеници Ј. Б. Тита престану више са причама о некаквим злочиначким наредбама ђенерала Драгољуба М. Михаиловића у циљу уништавања: муслимана, хравата-неусташа, Срба и осталих, јер не постоји ни један документ који говори о злочиначкој улози легитимног команданта који је имао великих симпатија код народа, па између осталог и код једног броја муслимана. Постоје само фалсификати-од којих и онај који се тиче инструкције ђенерала Михаиловића мајору Ђорђију Лашићу из децембра 1941. године, чије је фалсификовање и сам признао један од твораца на једној научној трибини.

С друге стране, постоји низ докумената којим се Ј.Б.Тито уврштава у категорију ратних злочинаца. Један је и тај да се четничке куће пале, а породице одводе у окупаторске жице. У документима које пише ђенерал Михаиловић нема ни једног где се каже да се партизанске куће пале а њихови људи предају окупаторима.

На против, у документима ђенерала Михаиловића постоје многа која се тичу да се злочини спречавају по сваку цену. Чистота и поштење су од почетка до краја пратиле ђенерала Михаиловића на антиосовинском путу, док је Ј.Б.Тито склапао Ђавоље пактове, од којих и онај, да његова паравојска са Немцима сачека савезнике на Јадрану и да им се супростави.

7) Личности ђенерала Михаиловића и Ј.Б.Тита не могу се упоређивати ни по ком основу, а борци Југословенске војске и партизани изједначавати. О томе нека каже и сам, почивши ђенерал Михаиловић, у једној протесној ноти Влади у Лондону, писаној 26. марта 1943:

„За председника владе следеће: У говору од 26. марта г. Грол, понављам г. Грол, поред југословенске војске помиње и крваве борбе југословенских партизана. Зар до сада нисмо дали довољно материјала, да се комунисти у нешој земљи боре само за власт противу нас и оних демократских тежњи. Зар хиљаде убијених националиста нису довољан доказ шта они хоће. Зар нам се не верује да се они боре само против нас а не против окупатора. Зар провалник-обијач који се води и картотеци загребачке полиције под бр. 10434 и именом Јосип Броз, иначе вођа комуниста, под лажним именом Тито, може да се пореди са нама као народни борац.

У будуће кад хоћете Јосипа Броза истицати као народног борца, одвојите га од нас, јер са бандом робијаша и народних злотвора немамо никакве везе. Јосип Броз кроз све летке и говоре као и Радио „Слободна Југославија“ из Москве нападају најпогрднијим речима Краља и како они кажу, издајничку владу у Лондону. Оваквим радом ствара се забуна у народу и појачава идеолошка борба у земљи. Уместо овога позивајте народ да ступа у редове југословенске војске и да се окупе под војничким заставама. Комунисти не представљају народну војску.“

Нека следбеници Ј.Б. Тита престану са паушалним и нетачним констатацијама да је ђенерал Михаиловић стварао неке култове ножа. Жалосно је само слушати Титовог генерала Јована Радовановића, забашуреног као новинара-пензионера, који црпи „изворе сазнања“ из своје књиге „Драгољуб Дража Михаиловић у огледалу историјских докумената“, а да он није погледао, нити желео погледати један документ који говори о антифашизму ђенерала Михаиловића, нити зна за једну антифашистичку борбу снага ЈВ против окупатора. Он је већ показао да није приказао ђенерала у огледалу историјских докумената него у огледалу пропаганде-како су га учили својевремено на часовима „Политичке науке“.

Томе су се придружили и његови саборци-партизани Прве пролетерске и финансирали му штампање и издавање поменуте књиге. У немачким документима, од којих вреди напоменути извештај генерала Паула Бадера, стоји да усташе (Црна Легија) и Прва пролетерска наступају у заједници против снага мајора Јездимира Дангића. Нека генерал Радовановић пише и говори о томе, нека каже колико је овај Ђавољи пакт отерао националних бораца у Јасеновац, колико у Шабачки логор, и нека ђенерала Михаиловића остави на миру. Он није ни компетентан за давање свог суда о ђенералу, јер је у рату био његов противник. Исто то важи и за припаднике Титове тајне полиције, који су само полицајци и ништа више. Данас изигравају бајаги неке историчаре који познају Равногорски покрет боље од самих историчара.

Када је реч о култовима, њих су стварали комунисти и нацисти, а један је и култ униформи, по којима се после рата познавала заведена југо-омладина. Сличан култ гајио је и имао вођа Рајха, Адолф Хитлер, са његовом омладином.

9) Следбеници Ј.Б.Тита нека сумирају учинак рата по својој вољи-то им нико не брани, али нека уз то мало прелистају ону силну преписку између СКП (б) и ЦК КПЈ пред почетак ИБ-а и нека погледају шта Молотов, Стаљин и остали њихови учитељи пишу на допринос другова из ЦК КПЈ по питању победе над фашизмом.

10) Уз то, нека престану да измишљају незаслуге ђенерала Драгољуба М. Михаиловића на пољу антифашистичке борбе, јер они са тим сегментом нису ни упознати и не могу да причају нешто што не знају и што не познају. Његове су заслуге далеко веће од заслуга Ј.Б Тита, који уз то није ни имао план борбе против Немаца већ против легитимних чувара реда и поретка у земљи-бораца Југословенске војске. Мучки их је нападао у леђа док су се они борили против окупатора, ослобађали градове, варошице, рушили пруге, а о чему постоји доступна историјска грађа коју следбеници Ј.Б.Тита свесно заобилазе, а неки кажу за те борбе да су то „показне вежбе пред савезнцима“.

И сам командант Југоистока, генерал Лер изричито каже како је највећа опасност за Немце генерал Михаиловић, а не Ј.Б.Тито и његове паравојне формације.

Вођа Рајха, Адолф Хитлер признаје да су највећи допринос у пресецању ратног материјала који се слао Фелдмаршалу Ервину Ромелу имали војници и старешине Југословенске војске под командом генерала Михаиловића.

Титов послератни пријатељ, сер Фицрој Маклејн у својим мемоарима пише да су далеко веће губитке у саботажним акцијама окупатори трпели на територијама под контролом снага ЈВ, а не на партизанским, што је још један доказ доприноса у антифашистичкој борби снага Југословенске војске и њеног команданта, генерала Михаиловића. А има их још много.

На послетку, сама одликовања и похвале многих савезничких команданата генералу Михаиловићу доказ су горњих навода. Представници СУБНОР-а, удружени са хрватским хистеричним реакцијама на доделу високог ордена “Legion of Merit”, а што је добро познато нашој јавности, тврде да је орден дат у политичке сврхе, у време заоштравања односа у свету.

Ово не одговара истини, јер се допринос снага ђенерала Михаиловића у победи над нацизмом и фашизмом одлично знао, а довољно је рећи да и сам председник САД-а каже како су се тачно звале војне формације којима је командовао ђенерал Михаиловић.

Децембар 1941, узет је као месец када је пуковник Михаиловић унапређен у чин бригадног ђенерала, и децембар 1944-када је последњи амерички пилот напустио, слободну територију од више стотина спашених америчких и британских ваздухопловаца, који су безбедни и без губитака се вратили у своје државе порекла, чије су аеродроме и ваздушне базе,у време бројних мисија спашавања ваздухопловаца, спроводиле и контролисале снаге Југословенске војске под командом ђенерала Михаиловића. То је истина о одликовању који је додељен постхумно команданту Југословенске војске, ђенералу Драгољубу М. Михаиловићу.

Равногорски покрет је мишљења да је оволика навала на ђенерала Драгољуба М. Михаиловића створена у тренутку када се улажу сви напори да се његов гроб пронађе, а сам ђенерал Михаиловић рехабилитује као заслужни борац на страни антифашистичког савеза у Другом светском рату.

Поред тога, Равногорски покрет сматра да следбеници Ј.Б.Тита свесно обмањују људе говорећи да је ђенерал Михаиловић био колаборациониста, па чак и фашиста и да нема ни једне земље у свету у којима је фашизам рехабилитован, а то чак ни стаљинистички суд у Београду није изрекао за ђенерала Михаиловића.Антиравногорска хистерија се увелико осећа и не бирају се средства да се измишља, лаже, клевеће и истина прекраја.

Равногорски покрет сматра да ће истину о ђенералу Михаиловићу дати они људи који су за то задужени-а то су историчари, који раде по правилима службе, већ имају на том путу многих успеха, а никако следбеници Ј.Б.Тита који, уназад шездесет и више година понављају исту песму, као изгребане плоче и иду логиком да ће после изговорене стоте лажи-сто прва постати истина.

Равногорски покрет даје пуну подршку надлежним институцијама које су започеле трагање за гробом првог антифашистичког вође у поробљеној Европи и на судске институције које су покренуле поступак рехабилитације првог антифашистичког вође у поробљеној Европи.

Равногорски покрет најоштрије осуђује антиравногорске испаде невладине организације СУБНОР, као и свих поклоника Ј.Б.Тита, који им се придружују, сматрајући да они не говоре истину већ једну сувопарну и бајату причу- пропаганду једне тоталитарне странке која не види ствари какве су већ какве жели да оне буду.

Равногорски покрет као права србска организација,која свакодневно ради на јединству,неопходне братске слоге у отаџбини, организација која иде правим путем, тј. Светосавским путем, где припадају сви Срби који желе добро нашој отаџбини и свом роду,не битно на којим странама су им били заведени преци,који су увелико помагали комунистима и у исто време одмагали Србима и роду нашем који је следио пут слоге и Светог Саве.

Равногорски покрет следи и поштује саму идему и програмска начела ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића,који се увек залагао и борио за сваког Србина,као и за друге нације у саставу србске државе,који су Србију сматрали својом једином отаџбином.Равногорци као верујући род,монархисти, патриоте имају снаге и воље да опросте,јер је то наш србски род,ми не тражимо нити желимо одмазде,пролевање србске крви,која је вековима довољно истекла из вена мајке Србије,такође не тражимо и не призивамо братоубилаштво или било какво понижење било ког Србина као и других народа који спокојно живе у нашој отаџбини Србији.

Тражимо само да спознају и схвате њихове праве улоге и задужења које су безпоговорно одрађивали под извршном командом највећег србождера Јосифа , који је стигао у Србију по наређењу, и до краја трудио се и радио на уништењу србског рода и свега србског,а у томе му безпоговорно и слепо помагали су му продане душе за комунистичке идеале, који су заборавили и оставили своју србску православну веру,своју једину саборну и апостолску цркву,своју браћу и ближње, и одоше за петокраком у атеизам и комунизам,само тражимо да се покају и окају своје грехове,србски верујући род ће им опростити у циљу слоге и јединства,али неће никад заборавити терор и страдалништво под крвавим режимом петокраке.

Ми Равногорци праштамо,онима који су морали или били мобилисани као чланови КП,да би преживели и одхранили своју децу,а они који су били поред србождера Јосифа,који су додворавају ћи се њему убилаји србски род,омладину,свештенство прогањали,тамничили и погубили,бројне великодостојнике СПЦ и владике утамничили и погубили.. Равногорски покрет таржи да се осуде,такође поред нас Равногораца то је и тежња целог србског правдољубивог рода, србских институција,правосуђа,србске владе као и целог света, асве у интересу неопходног помирења и правде.

Равногорски покрет има поруку за све Србе и остале грађане Србије,да је коначно дошло време да се каже потпуна истина о ЈВ под командом ђенерала Драгољуба Михаиливића, и да се обелодани улога комуниста,њиховог вође, који починише небројене злочине на телу србског рода. Посебно су Равногорци да сигурном путу да се разоткрије све о том највећем србождеру Јосифу,који погуби толико вредних србских домаћина,само зато што су били Срби и веровали и волели своју отаџбину и краља,волели свој род,као и небројено грађанство Србије који су поштовали србску отаџбину и монархију.

Само још једном да поменемо пострадалу србску браћу у Јасеновцу, Козари,Шабачком логору,Бањици, стратишту марице, Краљево, Бубањ, Кочевски рог,Корита,кланицу србске младости Сремски фронт, и многа друга непоменута и неопојана србска стратишта.

Србождер је желео и тако је остваривао своје задатке од налогодаваца, а нама Србима сад остаје да схватимо и прихватимо то,будемо свесни свега овог,што нам се дешавало , и да кренемо свесни јединствени уз Божји благослов, и веру Христову кренимо јединим исправним путем тј. Светосавским путем.

Равногорски покрет неће никад стати на путу до коначне рехабилитације Покрета са Равне Горе и нашаг бесмртног вожда ђенерала Драгољуба Дражу Михаиловића, и захтеваћемо од тужилаштва Србије да покрене тужбе против издајника србског рода,који су били блиски сарадници и непосредни извршиоци, и у тим безумним злочинима побише србску нејач и децу Србије.

Браћо Срби схватите поруку и кренимо заједно Светосавским путем под једним србским барјаком,то је једини спас за нашу намучену отаџбину.

Равногорски покрет на челу са председништвом, ускоро први пут ће јавности саопштити време и место стрељања Ђенерала Драже ,ко га стрељао,место где је стрељан и место где треба тражити земне остатке ВОЖДА ТРЕЋЕГ СРБСКОГ УСТАНКА - ПРВОГ АНТИФАШИСТЕ И ГЕРИЛЦА У ЕВРОПИ ,борца против два највећа зла тог времена ФАШИЗМА И КОМУНИЗМА.

Податке је обрадио одбор за истраживање и откривање истине о месту и времену злочина извршеним над ђенералом Дражом Михаиловићем и председништво Равногорског покрета,истина се мора открити, само тад можемо поносно да кажемо да смо Равногорци, а ови који су политички злоупотребљавали име ЧИЧИНО, скрећемо им јавно пажњу да на то више немају право, и не треба то да раде.



Топола

председник Равногорског покрета

22.03.2011. Срђан Срећковић

March 22, 2011


С ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ

РАВНА ГОРА ПОБЕДИТИ МОРА




http://www.ravnogorskipokret.com/index.php?option=com_content&view=article&id=108:2011-03-22-13-28-16&catid=1:novo


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment