Tuesday, March 22, 2011

Тражимо хитну седницу Државне комисије за утврђивање околности о убиству генерала Михаиловића / СПО/SPO March 22, 2011

*****

Поводом вести објављених у медијима о околностима под којима је убијен генерал Драгољуб Дража Михаиловић, Српски покрет обнове захтева хитну седницу Државне комисије која је формирана са задатком да утврди чињенице о убиству и месту на којем је сахрањен командант Југословенске војске у Отаџбини.

Тражимо да Комисија, која је пре две године формирана на предлог СПО, саопшти јавности све чињенице које су непобитно утврђене, а на основу изјава сведока и доступних докумената, са којих је Влада Србије скинула ознаку тајности.

У мају се навршава 70 година од почетка организованог устанка против нацистичког окупатора који је покренуо и организовао генерал Михаиловић.

Сматрамо да је ова годишњица повод да се генералу Михаиловићу у Београду, на месту на којем је убијен и покопан, подигне достојно обележје.

Такође, очекујемо да Виши суд Београду у што краћем року оконча поступак по захтеву за рехабилитацију генерала Михаиловића, јер сви поднети докази указују да је убијен из идеолошких и политичких разлога, као главни противник успостављању диктаторског комунистичког поретка у Југославији.


Информативна служба СПО

http://www.spo.rs/action.php?objekat=Vesti&akcija=Procitaj&id=3003

http://www.spo.rs/


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment