Friday, April 15, 2011

Подићи меморијални центар генералу Михаиловићу / April 15, 2011

*****

Реп. асоц. за неговање тековина Равногорског покрета




Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић положио је данас венац на место погубљења генерала Драгољуба Драже Михаиловића на Ади Циганлији и затражио да се на том месту подигне Меморијални центар ратном команданту равногорског антифашистичког покрета.

„Вођа антифашистичког партизанског покрета има свој гроб и Меморијални центар у Београду, на Дедињу и сваког дана га посећују његови обожаваоци. Овде где је гроб генерала Михаиловића Србија мора да подигне његов меморијални центар, па нека време, народ и историја буду судија који ће изрећи коначну пресуду“, рекао је Драшковић.

Драшковић је истакао да је ово дан на који Србија и српски народ чекају 65 година, као и да ће место на коме је убијен Михаиловић постати место „свакодневног националног ходочашћа“.

„Откривена је врхунска тајна комунистичког победника у суровом грађанском рату, који је вођен између две антифашистичке гериле, партизанске и равногорске. Падом врхунске тајне, пашће и све остале тајне у Србији и изван ње, а нашем народу ће се указати стотине и стотине масовних губилишта и гробница сличних овој“, додао је Драшковић.

Према његовим речима, генерал Михаиловић борио се за Србију на Западу, а сукоб са партизанским покретом, настао је као последица борбе око питања „коме се окренути после рата - Совјетском Савезу или демократским, модерним западним земљама“.

Драшковић је додао да „данашњи дан није никакво копање по прошлости, ни враћање у прошлост, јер се у Србији и српском народу још бије та битка и још није одлучено куда ћемо“.



http://www.ravna-gora.org/index.php?option=com_content&task=view&id=273&Itemid=1


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment