Wednesday, September 14, 2011

Подржавајући рехабилитацију генерала Михаиловића и Удружење ветарана Другог светског рата из САД је најавило да ће упутити свог претставника на рочиште заказано за 27.септембар 2011. Године.

*****

Српски либерални савет, као програмски наследник Српске либералне странке, борећи се за идеје тржишне привреде, приватне својине и традиционалних вредности српског друштва један је од иницијатора рехабилитације генерала Михаиловића, команданта Југословенске војске у Отаџбини за време Другог светског рата.

Незадовољни приступом српског правосуђа у више наврата смо покушали да мобилишемо јавно мњење да се престане са опструкцијама и процес оконча ефикасно. Апсурдно је да је суђење трајало мање од два месеца а о рехабилитацији се расправља годинама.

Подржавајући рехабилитацију генерала Михаиловића и Удружење ветарана Другог светског рата из САД је најавило да ће упутити свог претставника на рочиште заказано за 27.септембар 2011. Године. На овај начин они желе да искажу своју солидарност са генералом Михаиловићем и антифашистичком борбом српског народа. Њихова жеља је да понове речи које је председник Труман изрекао, посмртно додељујући Легију части генералу Михаиловићу : "Генерал Драгољуб Михаиловић истакао се као главни заповедник југословенских оружаних снага и после као Министар војни, организујући и видећи снаге отпора против непријатеља који је окупирао Југославију, од децембра 1941. до децембра 1944. Захваљујући неустрашивим напорима његових трупа, многи амерички авијатичари били су спасени и безбедно враћени на савезничку страну. Генерал Михаиловић и његове снаге, упркос недовољном снабдевању, и борећи се под изузетним тешкоћама, материјално су допринели савезничкој војсци и били учесници у извојевању коначне савезничке победе."

Истовремено њихова посета је и знак жеље да се покаже како тренутни политички односи наших држава, који нису на потребном нивоу, не смеју бити препрека за сарадњу и контакте две земље које веже ратно савезништво из оба светска рата.


Српски либарални савет
13.09.2011
September 13, 2011


*****


If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment