Monday, October 01, 2012

Ovo je Nebojša Glogovac kao Draža Mihailović / "Blic" September 5, 2012


Blic
Simonida Milojković
05. 09. 2012. - 22:55h
September 5, 2012

U seriji „Ravna gora” scenariste i reditelja Radoša Bajića, Josipa Broza Tita igra Dragan Bjelogrlić, a Dragoljuba Dražu Mihailovića Nebojša Glogovac. Uprkos zabrani fotografisanja, „Blic” ekskluzivno objavljuje sliku Nebojše Glogovca u ulozi Draže Mihailovića.


Na snimanju serije „Ravna gora“: Nebojša Glogovac i Nenad Jezdić
Foto: S. Milojković

Bjelogrlić još nije počeo snimanje, dok Glogovac uveliko snima svoje scene. Svaki put kada ga ugledaju na setu, filmska ekipa u neverici trlja oči, a žene statiskinje iz okolnih sela se u čudu krste: „Vidi ga! Pljunuti Draža!”

Radoš Bajić je čvrsto rešio da do početka emitovanja serije ne objavljuje „Dražinu” i „Titovu” sliku. Želi da gledaocima RTS-a sledeće jeseni, kada krene serijal, priredi iznenađenje. Zbog toga nekoliko stotina statista svakodnevno pre snimanja mora da preda svoje mobilne telefone i fotoaparate.


Nakon Drugog svetskog rata generala Dražu Mihailovića je osuđen na smr i streljan. I danas se traga za grobom
 
Tako je i reporterka „Blica” bila zaustavljena između Adžinih Livada i Gledića i zamalo osejećena u pokušaju da ekskluzivno slika Glogovca.
 
- Sve možete snimati i uvek ste dobrodošli, osim kada snima Glogovac. Odluka autora i producenata je da na fotografije Tita i Draže, to jest Bjelogrlića i Glogovca, važi embargo do početka emitovanja, a to je novembar 2013. godine - ljubazno nam je rekla Ivona Alurac-Bajić, šef PR službe studija „Kontrast” ne znajući da se u našem fotoaparatu već nalazi Glogovčeva slika!
 
 
Radoš Bajić - Foto Dusan Milenkovic

- Ne pamti se da je jedan filmsko-televizijski projekat na samom početku svog nastajanja izazvao veću medijsku pažnju i interesovanje javnosti od TV serije „Ravna gora” koja se snima na lokalitetima po celoj Srbiji. Razlog je posebno škakljiva tema koju obrađujemo u 15 epizoda, a odnosi se na period 1941. godine i početak građanskog rata, kao i sučeljavanje dva oslobodilačka pokreta u Srbiji: partizanskog i ravnogorskog - objašnjava Radoš Bajić, scenarista, reditelj i producent.

On takođe ističe i da se gotovo svakodnevno vode polemike o ovoj seriji, iako niko još nije video nijedan kadar, scenu ili sekvencu iz “Ravne gore”.

Na internetu besni svojevrsni rat između pristalica partizana i četnika, polemiše se i to kako će u seriji biti predstavljeni Tito i Draža, kako će izgledati, ko će biti prikazan simpatičnije…

Na osnovu fotografije koju je reperterka „Blica” krišom uspela da slika vidi se da je sličnost između Glogovca i Mihailovića ogromna. Pored Glogovca na slici su Nenad Jezdić u činu majora stare jugoslovenske vojske i glumac Đorđe Erčević sa grupom vojnika statista.
*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment