Wednesday, October 03, 2012

PRENOS POSMRTNIH OSTATAKA KNEZA PAVLA, KNEGINJE OLGE I KNEŽEVIĆA NIKOLE Oktobar 2012 - Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II




Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II

NAJAVA ZA MEDIJE

PRENOS POSMRTNIH OSTATAKA KNEZA PAVLA, KNEGINJE OLGE I KNEŽEVIĆA NIKOLE

Beograd, 3. oktobar 2012. – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina zajedno sa sinovima Princom Naslednikom Petrom i Princom Filipom učestvovaće u ceremoniji prenošenja posmrtnih ostataka kneza Pavla, kneginje Olge i njihovog sina kneževića Nikole.

Njihova Kraljevska Visočanstva učestvovaće u ceremoniji u Sabornoj crkvi 4. oktobra i ceremoniji u Crkvi sv. Đorđa na Oplencu, 6.oktobra, koje će se uz najviše državne počasti odvijati na sledeći način:

Četvrtak 4. oktobar

U 17.40 časova planirano je da kolona u pratnji posmrtnih ostaci Nj. K. V. Kneza Pavla, Kneginje Olge i Kneževića Nikole stigne ispred Saborne crkve u Beogradu, gde će se nakon intoniranja himne Republike Srbije Bože pravde posmrtni ostaci uneti u Crkvu. Njegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Gospodin Irinej, arhijereji i sveštenstvo Saborne crkve počeće u 18 časova služenje Pomena blaženopočivšima i Svete Arhijerejske Liturgije uz pojanje Prvog beogradskog pevačkog društva.

U Sabornoj crkvi u Beogradu biće prisutni predsednik Republike Srbije NJ.E. g-din Tomislav Nikolić, premijer Republike Srbije Nj.E. g-din Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine Nj.E. g-din Nebojša Stefanović, NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, NJ.K.V. Princeza Katarina, NJ.K.V. Princ Vladimir, NJ.K.V. Kneginja Jelisaveta, NJ.K.V. Knez Aleksandar, NJ.K.V. Knez Mihailo, NJ.K.V. Knez Đorđe, NJ.K.V. Kneginja Linda, NJ.K.V. Princeza Brigita, gospođa Katarina Oksenberg, NJ.K.V. Kneginja Barbara, kao i Ministri u Vladi Republike Srbije, članovi diplomatskog kora, verski i drugi zvaničnici.

Posle služenja Pomena, Svete Arhijerejske Liturgije i Patrijarhove besede održaće se prijem za visoke zvaničnike u zgradi Patrijaršije.

Mimohod za građanstvo će biti omogućen od 18 časova 4. oktobra do 17 časova narednog dana.

Petak 5. oktobar

U 8.30 časova ujutru će sveštenstvo Saborne crkve dočekati Arhijereje nakon čega će se služiti Sveta Arhijerejska Liturgija.

U 17 časova nakon formiranja kolone započeće prenos posmrtnih ostataka Kneza Pavla, Kneginje Olge i Kneževića Nikole do njihovog večnog prebivališta u kripti Crkve sv. Đorđa na Oplencu. Planirano je da kolona stigne na Oplenac oko 17.45 časova, gde će se služiti Pomen.

Mimohod u Crkvi sv. Đorđa na Oplencu, počeće u 20 časova i trajati do ponoći, da bi se ponovo nastavio u subotu 6.oktobra u 5 časova ujutru i trajao do 8 časova.

Subota 6. oktobar

U Crkvi sv. Đorđa na Oplencu sa početkom u 10 časova Zaupokojenu liturgiju i parastos služiće Njegovo Preosveštenstvo Episkop australijsko-novozelandski Gospodin Irinej sa sveštenstvom Eparhije šumadijske.

Nakon crkvene službe, polaganja venaca i govora predsednika Tomislava Nikolića, Episkopa Irineja Dobrijevića, Kneza Aleksandra, Kneginje Jelisavete i Prestolonaslednika Aleksandra II, obaviće se i sam čin sahrane.

NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina će ovim povodom prirediti prijem za porodicu, visoke zvaničnike, ambasadore i crkvene velikodostojnike u Belom dvoru u 20 časova.


Odnosi s javnošću

Kraljevski Dvor
Beograd 11040, Srbija
Tel: +381 11 306 4000
Fax: +381 11 306 4040

Posetite www.dvor.rs

Public Relations

The Royal Palace
Belgrade 11040,Serbia
Tel: +381 11 306 4000
Fax:+381 11 306 4040

Please visit: www.royal.rs


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment