Tuesday, November 02, 2010

Američki pilot veteran na Marakani / Milton Friend and wife Shirley at the Marakana Stadium in Belgrade Nov. 1, 2010

Milton Friend and wife Shirley
Belgrade Nov. 1, 2010


FK Crvena zvezda je u ponedeljak 1. novembra imala neobičnu posetu. Na stadion Crvene zvezde stigao je Milton Frend, penzionisani američki avijatičar koga su 1944. u Srbiji spasile četničke jedinice predvođene generalom Dragoljubom Mihailovićem.

Frend (88) već nekoliko dana boravi u Beogradu zbog svedočenja u postupku za rehabilitaciju Dragoljuba Mihailovića, a na Marakanu je stigao po sopstvenom zahtevu odnosno posle pitanja svojim domaćinima šta još treba da vidi u Beogradu.

- Hteo sam da vidim neki sportski i istorijski objekat. Pokazali su mi mnogo toga pa su me doveli i na ovaj sjajan stadion. Veliki je a vidim i da je istorija impresivna. Nisam poznavalac fudbala, više volim američki fudbal, ali moji unuci vole ovu igru – kaže Milton Frend koji u Srbiji boravi u društvu supruge.

Frend je sa Marakane poneo pune kese poklona i kako sam kaže sjajne utiske.

- Vidim da se u gostoprimstvu ovog naroda nije ništa promenilo iz vremena kad sam kao pilot bio u Srbiji. I sada sam, kao i tada, dočekan sa osmehom i uz veliko poštovanje. Za mene je srpski narod prijateljski, a evo sada sam upoznao i najveći fudbalski klub sa ovih prostora – rekao je Milton Frend.




http://www.crvenazvezdafk.com/americki-pilot-veteran-na-marakani-3954-c1-content.htm


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****

No comments:

Post a Comment