Tuesday, November 09, 2010

Милтон Френд, амерички пилот из Другог светског рата и ратни савезник генерала Драгољуба Михаиловића, постао почасни члан Српског покрета обнове Nov. 2, 2010

Milton Friend (USAF, Ret.) with Vuk Draskovic,
President of the Serbian Renewal Movement (СПО)
Belgrade, Serbia Nov. 2, 2010



November 2, 2010

Милтон Френд, амерички пилот из Другог светског рата и ратни савезник генерала Драгољуба Михаиловића, данас је постао почасни члан Српског покрета обнове. Чланску карту уручио му је председник СПО Вук Драшковић.

„Хвала вам на сведочењу пред београдским судом. Генерал Драгољуб Михаиловић проглашен је 1946. године за сарадника немачког окупатора и осуђен на смрт само због тога што је био против комунистичке диктатуре у својој земљи. Тадашњи режим у Југославији je, због исте кривице, за сараднике фашиста могао да прогласи и све Михаиловићеве западне ратне савезнике, а међу њима и вас“, рекао је том приликом Вук Драшковић.

Он је Милтону Френду поклонио „Ноћ ђенерала“, свој роман о генералу Михаиловићу, и књигу Миодрага Пешића на енглеском о спасавању више од 500 припадника америчких ваздушних снага од стране гериле равногорског команданта.







*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at ravnagora@hotmail.com


*****


No comments:

Post a Comment